ANIVERSAREA CENTENARULUI MARII UNIRI LA MOIȘA

Distribuie pe:

În data de 29 noiembrie 2018, la ora 17, la Moișa a avut loc o frumoasă activitate cultural-patriotică dedicată Centenarului României Mari.

Secția română a Școlii Gimnaziale Glodeni, însoțită de toți profesorii, au prezentat un montaj literar muzical-istoric despre Unirea Mică și Unirea cea Mare. Copiii au fost împărțiți în trei grupuri (cu torțe în mâini), reprezentând cele trei provincii românești, au venit de pe trei ulițe și s-au întâlnit în centru, lângă Monumentul Eroilor. Fiecare grup avea harta provinciei respective și la sosire au așezat harta pe un panou și au format harta României Mari. Au prezentat cântece și poezii patriotice dedicate Marii Uniri.

Profesorul de muzică Rend Tamás a dirijat și a acompaniat la orgă cântecele.

Profesorul Palcu Vasile a prezentat, într-un discurs, etapele istoriei Transilvaniei de la daci până la Marea Unire. Consilierul Palcu Ovidiu a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor ca respect pentru cei ce s-au jertfit pentru Unire. Toată adunarea a păstrat un moment de reculegere.

Activitatea a fost coordonată de doamna directoare adjunctă Crișan Cristina. Montajul a fost condus de profesoarele Necșulescu Ana și Ilieș Anamaria.

Au mai fost prezenți dl director Mozes Șandor, consilierul Palcu Petru, cei doi preoți și mulți consăteni care au fluturat drapelele tricolore în timpul manifestării.

Dl. prof. Palcu Vasile a mulțumit colegilor de la Școala Glodeni, elevilor pentru frumoasa activitate și consătenilor pentru participare. Apoi au răsunat clopotele bisericii.

Toți participanții au fost invitați în clubul Căminului Cultural la un ceai și vin cald, cozonac și prăjituri.

În încheiere s-a cântat “Ce vedere minunată” și doamna educatoare Palcu Aurelia-Terezia a împărțit nuci, Roșca Rodica - mere, fam. Gligor A. - cozonac, fam. Stan P. - alte cadouri. Toată lumea a colindat fericită. A fost o activitate înălțătoare, oamenii au fost încântați, cu tot frigul îndurat.

Lasă un comentariu