La Ungheni, Școala și comunitatea - împreună împotriva traficului de persoane

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, la Casa de Cultură din Ungheni, Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane a desfășurat o activitate de prevenire. Prin intermediul acesteia s-au transmis informații privind fenomenul traficului de persoane în rândul minorilor, mijloacele de racolare și sfaturi privind evitarea victimizării, cu exemplificarea unor situații concrete de abordare a minorilor în viața de zi cu zi. Nu au lipsit însă nici spoturile și filmulețele realizate de A.N.I.T.P., care au însoțit prezentarea coordonatorului Centrului Regional Târgu-Mureș, comisar șef de poliție Zaharia Cristina.

Acțiunea s-a adresat elevilor claselor V-VIII de la Școala Gimnazială din Vidrasău și Școala Gimnazială „Emil Drăgan" din Ungheni, fiind înscrisă în seria celor programate în „Săptămâna altfel" .

,,A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru noi implicarea, pe lângă elevi și cadre didactice, a partenerilor societății civile, reprezentanților autorităților locale, respectiv asistenți sociali, consilieri, referent cultural, coordonator cultural, toți din cadrul Primăriei Orașului Ungheni, Șeful Poliției Orașului Ungheni și Șeful Serviciului Voluntariat I.S.U. Ungheni, acesta fiind un exemplu că lucrurile sunt privite și tratate în echipă și cu maximă responsabilitate. Am găsit elevi pregătiți, activi și dornici de a primi sfaturile noastre, fapt care nu poate decât să ne încurajeze în continuarea colaborării cu această unitate școlară și comunitate, receptive la astfel de acțiuni și conștiente fiind că, prin informare, putem fi mai puternici în fața oricăror provocări din partea celor care exploatează tineri și minori. Am discutat despre libertatea fiecăruia, dar și despre faptul că, atunci când ignori semnele pericolului, libertatea se transformă în sclavie, anulându-se astfel parte din drepturile și libertățile persoanei care devine victimă a fenomenului în discuție. A fost o activitate organizată exemplar prin conducerea unității școlare în colaborare cu partenerii instituționali locali și societatea civilă, un exemplu că „ÎMPREUNĂ PUTEM LUPTA ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE prin implicarea activă a fiecăruia", sublinia comisar șef de poliție Zaharia Cristina, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș.

În cadrul evenimentului a fost popularizată și linia telefonică HELP LINE 0 800 800 678, precum și datele de contact ale Agenției și Centrului Regional Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu