Etapa județeană a festivalului-concurs ,,CDIdei în cărți"

Distribuie pe:

În cadrul parteneriatului cu Casa Corpului Didactic Sibiu, Sala festivă a Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși" din Târgu-Mureș a găzduit, recent, faza județeană a festivalului - concurs ,,CDIdei în cărți".

Deschiderea evenimentului, înscris în Calendarul Activităților Educative de la nivel Regional în anul 2017, a revenit prof. Cristiana CHIRA, director al Casei Corpului Didactic Mureș, instituția organizatoare. Domnia sa a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor participanților, coordonatorilor și invitațiilor. De asemenea, a prezentat membrii juriului, iar apoi, pe parcursul a patru ore pline de emoții și aplauze, fiecare echipaj și-a prezentat produsele, conform Regulamentului.

În urma etapei locale, derulată în perioada 20 martie - 14 mai, la etapa județeană s-au calificat 27 de echipaje, a câte trei membri fiecare, coordonate de un cadru didactic, din zece școli gimnaziale ale județului Mureș. Pentru participarea la concurs, fiecare echipaj a depus un efort deosebit, parcurgând mai multe stadii. Pentru început, elevii și-au ales să citească o lectură, care s-a încadrat în tema din acest an „Cultură și civilizație", realizând apoi o fișă cu rezumatul. A urmat apoi valorificarea lecturii prin crearea unui obiect / a unei machete reprezentative și întocmirea fișei acestuia.

Competiția s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă: clasele III-IV, clasele V-VI și clasele VII-VIII, iar lucrările s-au încadrat în una din cele patru domenii recomandate: ,,Religie. Mitologie"; „Științe naturale"; „Limbi. Lingvistică. Literatură"; „Istorie. Geografie".

Manifestarea și-a propus să asigure cadrul pentru dezvoltarea, demonstrarea și manifestarea competențelor elevilor în domeniul culturii și civilizației prin intermediul structurilor info-documentare, ca resurse în formarea competențelor cheie, utilizând metode ale educației nonformale, așa cum ne spunea prof. Cristiana CHIRA, director al Casei Corpului Didactic Mureș.

Evenimentul a inclus și o expoziție a tuturor obiectelor reprezentative pentru lectura citită de către membrii echipajelor calificate la faza județeană. Cu acest prilej, fiecare participant a avut ocazia de a aprecia creativitatea și ingeniozitatea colegilor.

Reprezentanții la etapa regională

După evaluarea prezentării orale și a produselor realizate de elevi, conform instrumentelor de evaluare din proiect, juriul a desemnat, pentru participarea la etapa regională, următoarele echipaje pe secțiuni. Astfel, s-au calificat: la Secțiunea „LIMBI. LINGVISTICĂ. LITERATURĂ", clasele III-IV, echipajul de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu", Târgu-Mureș, format din elevele BREAZ ALESIA, PODAR MARIA, DUNCA NATALIA, coordonat de prof. CODOIU TEODORA, cu lucrarea ,,AVENTURILE LUI CEPELICĂ"/ de GIANNINI RODARI/ Macheta: TEATRU DE MARIONETE. La clasele V-VI, echipajul de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller", Târgu-Mureș, format din elevele OLTEAN IOANA , OLTEAN ELISA, HOFFMANN ISABELLA, coordonat de prof. NISTOR SIMONA, cu lucrarea „CORALINE" /de NEILL GAIMAN/ Obiectul: CHEIA MAGICĂ; la clasele VII-VIII, echipajul de la Școala Gimnazială Râciu, format din elevii COVACI DARIA CAMELIA, MUNTEANU PAUL, CIOLOBOC ALEXANDRU, coordonat de prof. BUCUR MARIANA, cu lucrarea „PĂCALĂ" /POVESTE POPULARĂ/ Machetă: POVESTEA LUI PĂCALĂ.

La Secțiunea ISTORIE-GEOGRAFIE, clasele VII-VIII, vor merge în etapa următoare: echipajul de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza", Târgu-Mureș, format din elevii: CHIRTEȘ ALEXANDRA, COTRUȚ SABINA, MARIAN DANIEL, coordonat de prof. SILVĂȘAN PETRONELA, cu lucrarea „BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI"/de JOHN BOYNE/Macheta: UN LAGĂR DE EXTERMINARE AL EVREILOR; la Secțiunea ȘTIINȚE NATURALE, clasele VII-VIII de la Școala Gimnazială Iernut, format din elevii SÎMPĂLEAN SERGIU, SĂUCĂ MARINA CĂTĂLINA, MAIOȘ PATRICK ADRIAN, coordonat de prof. MOLDOVA MONICA, cu lucrarea „MARRIE CURIE"/de EVE CURRIE/Macheta: LABORATORUL.

Faza regională a festivalului-concurs este programată a se desfășura în 9 iunie, la Biblioteca Județeană Astra Sibiu.

Felicitări tuturor participanților, elevi și cadre didactice deopotrivă, și mult succes echipajelor mureșene care ne vor reprezenta la etapa regională!

 

Lasă un comentariu