Joc, cântec și voie bună la Hundorf

Distribuie pe:

Primăria comunei Viișoara (fosta localitate Hundorf) și Asociația „Acasă la Hundorf" au dedicat ziua de duminică, 4 iunie, cântecului și jocului popular, cu participarea Ansamblului folcloric „Doina Hundorfului" (coordonator - prof. Mihai Șuteu), revitalizat cu sprijinul autorităților publice locale, al inimosului primar Ovidiu Stoica. De apreciat prestația doamnei Maria Morar, fiică a satului, stabilită în București, cea care, cu multă sârguință și implicare, nu a precupețit nici un efort a duce lucrurile la bun sfârșit în ceea ce privește organizarea manifestării. Au evoluat : Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale „Stephan Ludwig Roth" Moșna, Ansamblul folcloric „Purtata" din Mediaș (soliști vocali - Bianca Crețu, Alin Matias, Diana Crețu, Radu Dumitru, Cristian Ciotloș), Grupul vocal „Târnava Mare" din Țopa (coordonat de Eusevia Șuteu), ansamblul sibian „Ceata junilor" („făurit" de doamna Silvia Macrea) și Ansamblul „Românașul" din Zădăreni, județul Arad, fondat chiar de primarul localității, dna Doina Petri.

Invitată de onoare a fost îndrăgita interpretă Veta Biriș, în ale cărei cântece se regăsește sufletul fiecărui român.

În cadrul manifestării au fost expuse spre vânzare produse meșteșugărești din zona orașului Dumbrăveni, multe din ele confecționate, în timpul liber, de doamnele Adriana Marcoș și Șandru Ana Maria. La ceaun, trebăluiau vestiți bucătari veniți din Ernea, totul desfășurându-se sub semnul cântecului, jocului și bunei dispoziții. Cu mare entuziasm a fost primit Mircea Marcoș - fiu al satului, cu al său cântec alinător de doruri: „Mă întorc în sat cu dor /Vremea a trecut /Să m-astâmpăr la izvor /Care-l știu demult…"

Potrivit unei descrieri intitulate Acasă la Hundorf, satul oferă posibilitatea cumpărăturilor directe de la oameni: caș și brânză, lapte proaspăt de vacă, ceea ce nu este puțin pentru toți cei care se abat prin zonă.

La sărbătoare au fost prezenți primarul comunei Albești, dl Nicolae Șovrea, și primarul comunei Vânători, dl Mircea Felegean, susținători și promotori ai fenomenului cultural în rândul tinerilor din comunitățile păstorite de ei.

Lasă un comentariu