TÂRGUL DE ARTE ȘI MESERII - UN EVENIMENT DE TRADIȚIE AL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Primăria Târgu-Mureș, în colaborare cu Universitatea Cultural-Științifică și Inspectoratul Școlar Județean vor organiza “Târgul de Arte și Meserii”, în data de 28 mai 2019, în Piața Trandafirilor, începând cu ora 11, când va avea loc deschiderea oficială.

Programul de desfășurare al evenimentului include expoziție și program la standuri ale liceelor cu profil tehnologic, care își vor prezenta ofertele educaționale pentru anul școlar 2019-2020.

Municipiul Târgu-Mureș are una din cele mai clare strategii de reprofesionalizare a forței de muncă și se află printre primele orașe din țară care a realizat că este nevoie de învățământ tehnic și profesional pentru sutele de absolvenți de școli generale care au nevoie de o meserie. Dovada eficienței acestui proiect sunt poveștile de succes ale adolescenților care au terminat în anii trecuți și care au deja firme, salarii mari, sunt angajați în țară sau în afara ei, sunt apreciați și respectați peste tot în lume.

Proiectul Școlii de Arte și Meserii a ajuns la a șaptea ediție. Satisfacția se citește în fiecare ucenic care a ales să învețe o meserie, în fiecare părinte care și-a îndreptat copilul spre un domeniu care se regăsește pe piața muncii, în fiecare profesor, specialist, care a știut să transmită dragul de meserie. Din Târgu-Mureș au plecat în Europa și America bucătari și cofetari, iar prin ceea ce au învățat să facă au reușit să câștige stima celor de acolo. Avem stiliști, frizeri, coafeze care lucrează cu nume mari din lumea spectacolului, avem artiști plastici și muzicieni aplaudați pentru talentul lor, avem mecanici auto care și-au pus pe picioare o afacere, avem specialiști în decorațiuni interioare care au contracte semnate peste tot în lume.

Cei care au o meserie își pun pe picioare o carieră, își dezvoltă firme apreciate și căutate. Iar ca să aibă bani, mașină sau casă nu trebuie să aștepte multă vreme. Sunt sute de exemple de tineri care la nici 25 de ani au o viață de succes doar pentru că au învățat un meșteșug căutat pe piața muncii.

Proiectul Școlii de Arte și Meserii va continua, deoarece aduce tuturor beneficii pe termen lung.

 

Lasă un comentariu