Tensiuni în PSD

Distribuie pe:

Faptul că ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a absentat, ieri, de la dezbaterea proiectului de lege a salarizării bugetarilor, l-a determinat pe Liviu Dragnea, președintele PSD, să declare că nu a fost o poziție foarte confortabilă pentru el și pentru colegii săi faptul că ministrul de Finanțe nu a fost prezent în plen pentru a spune că legea salarizării este sustenabilă, menționând că aceasta absență poate fi considerată „o ofensă".

Întrebat dacă și faptul că premierul nu a fost prezent în plen este o ofensă, Dragnea a spus că nu trebuie folosite „cuvinte grele", dar că, pe el, această atitudine l-a întristat foarte mult.

„Vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. M-aș fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât legea salarizării unitare", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

De asemenea, el a declarat că nu ia în calcul demiterea întregului Guvern și că PSD nu va depune moțiune de cenzură: „Eu nu iau în calcul demiterea întregului Guvern. Moțiune de cenzură PSD nu va depune. Eu nu iau în calcul demiterea întregului Guvern, eu iau în calcul finalizarea evaluării care trebuie să ne arate dacă programul de guvernare va fi pus în practică în totalitate. Noi încercăm foarte mult să ținem cu acest Guvern".

Mai mulți liderii PSD din țară au reacționat față de tensiunile dintre liderul partidului și Guvern, însă, deși declară că înțeleg supărarea lui Dragnea, ei sunt reținuți când vine vorba de remaniere. 

Lasă un comentariu