Dascăli mureșeni DIANA CARMEN ALEXANDRU

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 16 decembrie 1979 în localitatea Târgoviște, județul Dâmbovița. Părinții, Alexandru Ioan, învățător, și mama, Măruntu Mihaela Carmen, educatoare, au dorit ca Diana și sora ei să urmeze cariere în domeniul educației. De fapt, atât în familia tatălui, cât și în familia mamei este o tradiție ca un membru să urmeze această meserie creatoare de oameni.

A absolvit Colegiul Național „Constantin Cantacuzino" din Târgoviște, profilul pedagogic în anul 1999. Până în anul 2001 a fost învățătoare titulară în orașul Răcari, județul Dâmbovița. În anul 2001 a întrerupt activitatea didactică, dar pasiunea pentru domeniul educațional a îndemnat-o să urmeze, în afara granițelor țării, cursuri de Educație timpurie. În anul 2004 a absolvit Cursurile Superioare de Educație infantilă în Barcelona, Spania, în scurt timp obținând un post de educatoare la Grădinița Paides din Alcorcon, Madrid.

În anul 2006 a devenit mama unei fetițe, Valeria Iulia Moldovan. În anul 2008 s-a reîntors în țară împreună cu fiica și soțul, Moldovan Valer. A susținut din nou examenul de titularizare, de data aceasta în județul Mureș. În anul 2010, în urma acestui examen a obținut media cea mai mare pe județ, 9,40, și a devenit învățătoare în localitatea Râciu, județul Mureș, localitatea natală a soțului. Timp de trei ani a activat ca învățătoare la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai" din Râciu. În anul 2009 a fost propusă de către ISJ Mureș pentru postul de director adjunct al acestei școli, post pe care l-a acceptat onorată, însă, în anul 2011, a decis să continue activitatea de dascăl în municipiul Târgu-Mureș, la Liceul cu Program Sportiv ,,Szász Adalbert", până în anul școlar 2012. Un an plin de realizări alături de minunata echipă a liceului sportiv, deorece a reușit să obțină gradul al doilea, iar în același an a terminat și studiile universitare la Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu-Mureș, Facultatea de Științe și Litere, specializarea Limba și Literatura Română - Limba și Literatura Engleză, susținând lucrarea de licență sub îndrumarea doamnei lector universitar profesor doctor Eva Monica Székely.

Din anul 2012 este profesor în învățământul primar la Școala Gimnazială „Europa" din Târgu-Mureș, o școală unde a întâlnit o echipă de profesioniști desăvârșiți și copii cu suflete și minți deschise. Tocmai entuziasmul copiilor a inspirat-o, astfel încât, în anul 2015, a publicat un auxiliar de Știinte ale naturii la Editura Edu, iar în anul 2016 a publicat un set de auxiliare „La școală cu Pic, Pac, Poc".

În prezent pregătește lucrarea de obținere a gradului didactic, însă principala ei preocupare rămâne descoperirea inteligenței, creativității fiecărui copil pe care are norocul de a-l educa.

 

Lasă un comentariu