DRAJEURI FĂRĂ ZAHĂR, CU EFECT ANTICANCERIGEN

Distribuie pe:

Ioana Oprea, studentă în anul trei la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), din-Cluj Napoca, citată de descopera.ro, susține că a obținut drajeuri naturale din plante, cu proprietăți anticancerigene, care pot înlocui cu succes dulciurile nesănătoase, consumate zilnic mai ales de copii.

„Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ștevie, pudră de afine și de turmeric. Am ales afinele și turmericul pentru proprietățile lor antioxidante foarte bune și hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase și inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentația noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor cardiovasculare, dar sunt bune și pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obținute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung.

Este indicat ca drajeurile să fie consumate de către copii, până la 4 - 5 pe zi, dar și de persoanele cu diverse afecțiuni, care pot consuma o cantitate dublă.

Procesul de producere a drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conțin ulei de cocos, maltodextrină și șteviol.

Pudra de afine și cea de turmeric se pun în forme, după care jumătățile se lipesc împreună și rezultă un drajeu în două culori, roz și galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuși să introducă această rețetă în procesele de fabricație. Oricum, voi iniția demersuri pentru brevetarea drajeurilor", a declarat Ioana Oprea.

Profesorii ei se bucură că există alternativă, că se poate oferi copiilor un produs sănătos, fără zahăr. Efectul anticancerigen - spun ei - a fost demonstrat prin efectul antioxidant al polifenolilor.

Tot studenta Ioana Oprea a realizat, anul trecut, și bomboane cu efect anestezic și antimicotic, din extract de cuișoare și scorțișoară, care ajută la tratarea aftelor bucale, potrivit descopera.ro.

 

Lasă un comentariu