BACALAUREAT DIFERENȚIAT ȘI MĂSURI CARE SĂ PREVINĂ ABANDONUL ȘCOLAR

Distribuie pe:

Noul ministrul al educației vorbește despre o nouă modificare a legii educației. De data aceasta, ar urma să fie luate măsuri care să prevină abandonul școlar, spune Liviu Pop, dar ar introduce și un bacalaureat diferențiat. El este nemulțumit de actuală lege, făcând referire la notare - nota 5 nu reflectă același lucru

într-o școală din Capitală și una din provincie. Iar legea permite unui elev de nota 1 să termine liceul fără să știe lucruri care se învață în școala primară, atrage atenția ministrul educației.

„Când dăm un examen național, nu știm nivelul copilului, nu știu dacă 5 din Maramureș e 5 din București. (...) Ca stat avem cea mai mare rată din UE la abandon. 20-25 de mii de copii anual pleacă din sistemul de învățământ. Eu zic că pe zona asta trebuie să ne aplecăm cu toții. Trebuie să înjumătățim rata abandonului", a spus ministrul Liviu Pop într-o emisiune televizată.

În 13 ani, un milion de tineri nu au promovat Bacalaureatul. În acest an, au existat licee din țară, unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost zero, ministrul precizând că acestea vor intra în lichidare la forma învățământ liceal, urmând să funcțuineze ca școli generale.

,,Sunt sub zece licee cu zero promovabilitate. Acestea vor intra în lichidare la forma învățământ liceal, urmând să continue ca școli generale. Este vorba despre unități care funcționau cu școală generală și liceu în același loc", a declarat ministrul Educației, în cadrul conferinței de presă în care a anunțat rezultatele sesiunii de vară a bacalaureatului.

Lasă un comentariu