Podul peste Mureș intră în reparație capitală, cu bani de la bugetul de stat!

Distribuie pe:

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a răspuns favorabil solicitării Municipiului Târgu-Mureș și a aprobat, recent, solicitarea de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a investiției „Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda - Târgu-Mureș - strada Călărașilor", alocând acestui obiectiv suma de 19,5 milioane de lei, din valoarea totală, de 23 de milioane de lei, a investiției.

Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparații care vor menține podul la parametrii normali de exploatare, lucrări absolut necesare, deoarece este vorba de singurul pod care asigură accesul târgumureșenilor și al tuturor participanților la trafic către drumurile naționale DN 15E, DN 13, iar prin DN 15 se face legătura la Autostrada Transilvania. De asemenea, podul asigură accesul locuitorilor municipiului și nu numai, de o parte și alta a râului Mureș, spre și dinspre municipiile, orașele și comunele județului către Târgu-Mureș, deservind o populație al cărei număr se ridică la 134.290 de locuitori, potrivit recensământului din 2011.

În cadrul amplei acțiuni de reabilitare și renovare avută în vedere, se vor face lucrări de reparații ale podului, pasajului și rampelor de acces, în lungime de 626 m, cuprinzând o suprafață de 11.700 mp.

Prin implementarea proiectului, vor fi asigurate, în condiții corespunzătoare de trafic: legătura dintre cartierul Unirii și restul municipiului, ieșirea din municipiu spre Remetea și Sâncraiu de Mureș, legătura orașului cu Uzina de Apă, situată pe malul drept al râului. În caz de necesitate, podul va putea să fie utilizat și ca obiectiv strategic.

Municipiul Târgu-Mureș, în calitate de beneficiar al proiectului, garantează sustenabilitatea investiției, dată fiind bogata experiență în gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene, reușind să gestioneze, până în prezent, proiecte în valoare de peste 158 de milioane de euro.

 

Lasă un comentariu