LA TREI MANIFESTĂRI CU PUBLIC NUMEROS

Distribuie pe:

Compartimentul Informare și Relații Publice - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș precizează că Jandarmeria Mobilă Mureș derulează misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică prin monitorizarea tuturor activităților, pentru protecția participanților și prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice la trei manifestări cu public numeros din acest weekend.

În acest scop, peste 75 de jandarmi mureșeni, din cadrul Jandarmeriei Mobile Mureș, vor fi în misiune la Festivalul ,,Sighișoara Medievală", Tabăra E.M.I. și Festivalul „Văii Mureșului".

În perioada 28-30 iulie a.c., cu ocazia desfășurării în cele mai bune condiții a celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului ,,Sighișoara Medievală" - Taina Curierului Secret, ordinea publică va fi asigurată, zilnic, de circa 35 de jandarmi operativi, din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș. Aceștia vor acționa atât în Cetatea Medievală, în Piața „Octavian Goga", cât și pe traseele de afluire și defluire ale participanților.

Aproximativ 10 jandarmi se vor afla în misiune, zilnic, între 26 și 30 iulie a.c., la cea de-a XIII-a ediție a Taberei de vară E.M.I. - tabăra tineretului maghiar din Ardeal. Jandarmii mureșeni, împreună cu polițiștii și pompierii harghiteni, vor acționa pentru buna desfășurare a activităților, atât pe traseele de deplasare către locul de desfășurare, cât și în zona taberei.

Sâmbătă, 29 iulie, și duminică, 30 iulie a.c., peste 30 de jandarmi vor asigura măsuri specifice de ordine și siguranță publică la „Festivalul Văii Mureșului". Manifestarea, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, este organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Mureșului, Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului Județul Mureș și va avea loc în zona Platoului „La Alei", din localitatea Răstolița.

Pentru protecția participanților și prezervarea climatului de ordine și siguranță publică, jandarmii  vor derula activități specifice, conform atribuțiilor ce le revin.

Lt. Chiș Adina, din cadrul compartimentului, a făcut câteva recomandări participanților la festival:

,,Recomandăm cetățenilor să respecte precizările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor de valoare și să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt victime sau martori, ale unor fapte antisociale, cetățenii se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic de urgență 112."

Lasă un comentariu