Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș LA RAPORT!

Distribuie pe:

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș precizează că, în prima jumătate a anului, a executat peste 1.800 de misiuni, 805 contravenții constatate, 39 dosare penale întocmite și 61 de persoane fiind conduse la Poliție.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș a acționat în primul semestru al anului 2017, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care tulbură climatul de normalitate civică și siguranța cetățeanului, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș.

Referitor la specificul misiunilor efectuate, potrivit comunicatului emis, se fac următoarele precizări:

,,Conform atribuțiilor ce le revin, lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 1.800 de misiuni, după cum urmează: 147 pe linia asigurării ordinii publice (la manifestări cultural-artistice, religioase, de protest, sportive ș.a.), 115 misiuni de restabilire a ordinii (aplanarea de conflicte, intervenții la solicitare), 1.266 de misiuni de menținere a ordinii publice (executate independent sau în sistem integrat, în mediul urban și rural), 248 de acțiuni în cooperare cu alte instituții (alte structuri M.A.I., organele care gestionează activitatea silvică, executorii judecătorești etc.), au fost puse în aplicare 55 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.

Din cauza nerespectării prevederilor Legii nr. 61/1991 R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a Legii 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 805 concetățeni au fost sancționați contravențional, cu avertisment scris sau amendă, în valoare totală de 93.900 de lei, 61 de persoane fiind conduse la Poliție.

Ca urmare a constatării unor infracțiuni flagrante, lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureș au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru comiterea a 39 de fapte susceptibile a fi infracțiuni, de către 54 de autori. Cele mai frecvente infracțiuni au fost de furt, furt calificat, dar și tâlhărie, distrugere și port sau folosire de obiecte periculoase."

Lasă un comentariu