Tabăra de Pictură „Universul sătesc", la Muzeul Sătesc Petruț-Ciobotă din Lunca Bradului

Distribuie pe:

Sufletul munților trezește spiritul omului, îl apropie de rădăcini, îi însuflețește fiecare zi, naște trăiri care, transmise mai departe, generațiilor viitoare, vor păstra esența națiunii române. Aici, în inima munților, omul devine mai bun, mai curat, iar grijile se risipesc asemeni ceții care eliberează zi de zi piscurile semețe. Aici, dragostea este mai curată, mai pură, la fel ca aerul ce ni-l oferă muntele.

Situată în Defileul Mureșului Deda-Toplița, Lunca Bradului, o localitate turistică în plină dezvoltare, de o frumusețe nemaipomenită, care înflorește și datorită activităților culturale, datorită localnicilor, datorită dragostei și respectului ce-l poartă pentru trecut, se întâmplă lucruri minunate, oamenii păstrează moștenirea strămoșească, obiceiurile și tradițiile.

La Tabăra de Pictură „Universul sătesc", organizată de Consiliul Județean Mureș în colaborare cu Asociația Culturală „La Poale de Călimani", coordonată cu pricepere și înțelepciune de doamnele: Rusalina Petruț și Andreea Petruț, artiștii: Pădurean Klara, Maria Nistor, Iuliana Marin, Andreea Petruț, Balasz Krisztina, Camelia Luca și Orbán Ferencz au creat, au pictat, au așezat parte din trăirile dânșilor, în ulei pe pânză. Gazda, domnul Gavril Petruț, s-a îngrijit ca pictorii să beneficieze de o atmosferă plăcută, prielnică creației.

Cu ocazia Vernisajului Expoziției Colective cu tema „Universul sătesc", din data de 9 septembrie 2017, de la Muzeul Sătesc „Petruț-Ciobotă", din Comuna Lunca Bradului, din Județul Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș și domnul Schüller Peter au apreciat munca artiștilor, frumusețea, compoziția și rafinamentul lucrărilor.

Asemeni locului sunt și oamenii, iar minunata Vale a Mureșului rămâne un izvor nesecat, un colț de rai, unde sufletul omului trăiește, ca un întreg cu sufletul muntelui. Trecerea prin aceste locuri nu poate fi banală, te îndrăgostești pentru totdeauna de munte, de oameni, de ospitalitatea și de sufletul Văii Mureșului. Trecerea artiștilor prin aceste locuri, creațiile dânșilor pot fi admirate la Muzeul Satului „Petruț-Ciobotă" din Lunca Bradului. Felicitări!!!

Lasă un comentariu