Locuitorii din Mureș caută haine second-hand pe internet într-un număr tot mai mare

Distribuie pe:

Se vorbește foarte mult despre mall-uri, branduri, despre achiziții scumpe, însă foarte important de punctat este interesul românilor pentru hainele second-hand, din dorința de a obține vestimentația dorită la prețuri accesibile. Aceștia caută inclusiv articole de brand, așadar de foarte bună calitate.

Ei știu că multe dintre hainele second-hand sunt piese vestimentare ce au fost purtate o singură dată sau de două ori, deci arată ca noi. Și pentru că trăim în era tehnologiei și totul este transpus în mediul digital, magazinele online de haine second-hand nu au întârziat să apară.

Un studiu realizat pe căutările făcute de români pe internet arată că interesul acestora pentru achizițiile de haine second-hand a crescut. Potrivit rezultatelor, în medie într-o lună românii au făcut 160.000 de căutări care au vizat hainele second-hand. De pe desktop sau mobil, ei caută în Google magazine de unde își pot lua haine la mâna a doua la prețuri mici, folosind în căutarea lor sintagme precum: rochii ieftine, haine ieftine, haine ieftine și bune, haine gravide, haine second-hand, rochii mărimi mari,

second-hand online s.a. Studiul a inclus, așadar, un număr de 800 de cuvinte cheie, precum cele anterior menționate - sintagme relevante pentru achiziția online a hainelor second-hand.

Dacă în 2016 în Mureș se făceau aproximativ 43.000 de căutări pentru hainele second-hand online, în 2017 căutările efectuate în prima jumătate a anului și în acord cu trendul, denotă o creștere numerică de 9.900, deci un total de aproximativ 52.900 de căutări făcute în Google de către locuitorii din Mureș.

Cum arată situația la nivel de țară, mai precis care sunt județele ai căror locuitori au un interes mai mare pentru hainele second-hand? În top, pe primul loc este Bucureștiul, urmat de următoarele 5 județe: Iași, Prahova, Constanța, Cluj, Suceava. La polul opus, un interes mai scăzut pentru căutarea în mediul online a hainelor second-hand s-a înregistrat pentru județele: Ialomița, Sălaj, Mehedinți, Tulcea, Covasna.

De punctat este că se fac mai multe căutări în Google de pe smartphone pentru hainele second-hand decât cele realizate de pe desktop. Căutările pe mobil sunt astfel în procent de 54%. Căutările online pentru subiectul hainelor online sunt mai mari în lunile de toamnă, mai precis octombrie și noiembrie.

Reprezentantele sexului feminin sunt mai interesate de hainele second-hand online decât bărbații, un volum mare de căutări făcându-se pe grupuri de cuvinte precum: rochii ieftine, rochii XXL, rochii mărimi mari, rochii elegante ieftine, haine ieftine dama, paltoane damă ieftine, haine damă ieftine și frumoase, haine damă ieftine s.a.

Magazinele online de haine second-hand oferă inclusiv articole vestimentare cu etichetă, ele aplică și scăderi de preț în perioadele de reduceri sau oferă promoții și vouchere pentru atragerea clienților. Managerul unui cunoscut magazin online de haine second-hand a declarat despre propria afacere ca: „[...] este dedicată nevoilor utilizatorilor prin intermediul unor servicii personalizate, care să ușureze experiența de shopping online: retur facil al produselor, banii sunt returnați imediat în contul utilizatorilor. Încercam să modificăm sau să adăugăm lucruri pe măsură ce piața se schimbă și ea. Însă, ne mândrim cu afacerea noastră".

 

Lasă un comentariu