BISERICA ALĂTURI DE CEI VÂRSTNICI

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în prima zi a lunii Octombrie, la Praznicul Acoperământului Maicii Domnului, în cadrul parohiei noastre s-a desfășurat activitatea catehetică „Până la sfârșit împreună cu Hristos", prima ediție. O activitate prin care s-a dorit să aducem un moment de bucurie duhovnicească celor mai bătrâni ai noștri, în sensul cel mai frumos al cuvântului, dar și un gând de mulțumire din partea Consiliului parohial pentru sprijinul oferit de credincioșii parohiei noastre pentru continuarea lucrărilor de înfrumusețare a bisericii noastre parohiale.

Activitatea a debutat cu slujba Utreniei duminicale, iar mai apoi cu Sf. și dumnezeiasca Liturghie. Un moment deosebit a fost și acela în care cea mai vârstnică credincioasă a parohiei noastre, Șipoș Maria - în vârstă de aproape 99 de ani, ne-a încântat cu o priceasnă cântată în cadrul Sf. Liturghii.

Frumusețea Liturghie a continuat apoi prin a-i remarca pe cei mai vârstnici credincioși ai noștri:

Șipoș Maria - de 99 de ani;

Moldovan Ioan de 86 de ani, și Tereza - pentru cei 60 de căsătorie.

Ziua s-a încheiat într-o atmosferă plăcută la o agapă creștină asemănătoare unei șezători străvechi, la Restaurantul Fam. Pop Teodor din Cristești. Atmosfera a fost întreținută de credincioși ai noștri care au fost binecuvântați de Dumnezeu cu niște daruri deosebite: soliștii vocali Moldovan Emil, Mașca Vlad, Linca Ionuț, acompaniați de virtuoșii maeștri Rad Ioan la taragot, Mașca Gabriel la acordeon, Cheșa Ioan la vioară, Linca Ionuț la saxofon.

O surpriză plăcută a evenimentului a fost și prezența grupului de dansatori " Spice mureșene", grup de copii condus de coregrafii Rodica Botârcă și Silviu Fechete, un grup care i-au dus cu gândul pe cei prezenți la vremea horelor și a jocurilor de demult.

Se cuvine cu toții să dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumire pentru această, zic eu, frumoasă și binecuvîntată zi, o zi pe care am dedicat-o celor mai în vârstă dintre noi, dorind așa cum spune Apostolul Pavel „ca ei să rămână treji, curați în credință, sănătoși și înțelepți ". Nu îi uităm nici pe cei care din motive de sănătate n-au putut fi prezenți alături de noi, noi purtându-i în rugăciunile noastre și vizitându-i în zilele următoarele pe la casele lor pentru a le aduce un dram de mângâiere și bucurie duhovnicească.

De asemenea se cuvine să aduc mulțumire și celor care într-un fel sau altul au făcut posibilă desfășurarea acestei zile: Fam. Fărcaș Ioan, Fam. Oprea Zaharie - patronul firmei „Puiul de Crăiești", Pop Silviu, Pop Teodor, Oltean Aurel, Mailat Ioan, Mașca Sergiu de la Florăria „Meyhane" din Cristești, Lateș Cosmin, Mureșan Șomfălean Liliana, Cristea Ioan, consilierilor parohiali căntăreților și muzicanților prezenți, grupului de dansatori și tuturor celor care au fost prezenți la acest moment deosebit pentru parohia noastră. De asemenea mulțumim ziarului „Cuvântul liber" care a avut și el reprezentanți trimiși la această întâlnire.

Nu pot încheia gândul meu decât a ura tuturor persoanelor vârstnice din Cristești multă sănătate , binecuvântare, spor în toate și mântuire.

LA MULTI ȘI BINECUVÂNTAȚI ANI!!!

 

Lasă un comentariu