Cumătra vulpe, vaccinată din avion!

Distribuie pe:

În perioada 5 octombrie - 1 noiembrie, are loc campania de vaccinare antirabică a vulpilor, potrivit programului strategic în materie de supraveghere, control și eradicare a turbării la aceste animale.

Vaccinarea orală a vulpilor se face prin distribuirea momelilor de vaccinare cu ajutorul avioanelor, pe suprafețe întinse sau în zonele greu accesibile, iar în jurul localităților se face manual, cu asistență de specialitate (reprezentanți ai fondurilor de vânătoare, medici veterinari).

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș precizează că acțiunea are loc cu decolare de pe Aerodromul Aeroclubului Mureș (în funcție și de condițiile meteorologice) și acoperă județele Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Cluj, Bihor și Alba, urmând a fi distribuite 850.000 de momeli vaccinale.

„Acțiunea este extrem de benefică, întrucât, de circa trei ani, de când se practică vaccinarea, în județul Mureș nu am mai avut cazuri de rabie la vulpi. Înainte de campaniile de vaccinare, aveam anual între 20 și 50 de cazuri", a precizat, potrivit agerpres.ro, Kincses Sandor, directorul executiv al DSVSA Mureș. 

Lasă un comentariu