EȘALONAREA PE CINCI ANI A PLĂȚII TITLURILOR EXECUTORII DATORATE PROFESORILOR

Distribuie pe:

Plata drepturilor salariale câștigate în instanță de către personalul din învățământ ar putea fi eșalonată pe următorii cinci ani. Potrivit mediafax.ro, premierul Mihai Tudose, președintele Camerei - Liviu Dragnea, ministrul Educației - Liviu Pop, și vicepremierul Marcel Ciolacu sunt coautori ai unui proiect de lege care să prevadă plata eșalonată pe cinci ani a titlurilor executorii datorate profesorilor.

Astfel, în 2018 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în 2019, 10%. În 2020 și 2021 se va plăti câte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând ca în ultimul an de plată, 2022, valoarea să crească la 35%. În 30 de zile de la adoptarea legii, urmează ca Ministerul Educației să adopte, prin ordin de ministru, normele metodologice de calcul pentru sumele datorate.

Același proiect mai prevede o modificare la Legea educației naționale, privind cheltuielile pentru pregătirea profesională a cadrelor didactice.

Aceste cheltuieli ar urma să se facă de la bugetul de stat, în locul bugetelor locale. Motivul pentru care propun modificarea este faptul că administrațiile locale fac plățile pentru acest domeniu cu întârziere. (mediafax.ro)

Lasă un comentariu