AUTOTURISME ELECTRICE NOI, PRIN PROGRAMUL PRIMA MAȘINĂ

Distribuie pe:

În ședința din 19 martie 2019, Guvernul a aprobat modificările și completările aduse de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (Prima Mașină), aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 66/2014.

“Programul facilitează persoanelor fizice achiziționarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate 50% de către stat pentru maximum 5 ani, chiar dacă au mai deținut un autoturism. Ecobonusurile și ecotichetele acordate în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus sunt acceptate pentru achitarea avansului minim obligatoriu.

Persoanele interesate pot accesa programul Prima Mașină pentru a cumpăra următoarele tipuri de autovehicule noi: cu motor clasic, cu ardere internă, dacă achită un avans de minim 5% din prețul de achiziție de maximum 50.000 lei, fără TVA; hibrid, cu cel puțin două convertoare de energie diferite și Două sisteme de stocare de energie montate pe vehicul pentru a-i asigura propulsia, dacă achită un avans de minim 25% din prețul de achiziție de maximum 100.000 lei, fără TVA; electric hibrid, care preia energie din două surse: un combustibil consumabil și un dispozitiv de stocare a energiei electrice alimentat de o sursă de alimentare externă (plug-in), sau complet electric - cu motor electric alimentat cu energie furnizată de baterii reîncărcabile alimentate de o sursă externă de energie electrică, dacă achită un avans de minim 30% din prețul de achiziție de maximum 150.000 lei, fără TVA”, precizează MFP, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu