Performanțele firmelor mureșene - răsplătite de Camera de Comerț și Industrie

Distribuie pe:

Camera de Comerț și Industrie Mureș a organizat joi, 2 noiembrie, la restaurantul Hotelului „Business" din Târgu-Mureș, Gala „Topul firmelor din județul Mureș", un moment special în viața publică mureșeană, în cadrul căruia au fost răsplătite, cu diplome și distincții, pentru rezultatele obținute în 2016, cele mai performante companii care au o importanță majoră în economia județului.

La manifestare a fost prezent președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, alături de reprezentanții conducerii CCI - președintele Vasile Pop și vicepre-ședinții Hermann Johann, Illes Koloman și Radu Mircea Pescar.

În cadrul celei de a 24-a ediții, la întocmirea clasamentelor au participat 16.321 de agenți economici care au depus bilanțul contabil la Direcția Generală a Finanțelor Publice, din care 2.634 s-au situat pe primele 10 locuri, companiile fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea, 1.033 se regăsesc în catalogul Topul Firmelor din Județul Mureș", locul I revenind unui număr de 748 de firme, cu 37 mai multe decât la ediția precedentă.

Clasamentele au fost realizate pe baza unei metodologii complexe și unitare la nivel național, potrivit normelor legale în vigoare, topul firmelor realizat de camerele de comerț fiind singurul clasament reprezentativ întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, care depun bilanțuri contabile, explică organizatorii.

În Domeniul Servicii - Grupa Activități de editare a ziarelor, locul I în Topul firmelor a revenit, și în acest an, S.C. Cuvântul liber S.R.L. (editor al cotidianului „Cuvântul liber"), care a obținut și Diploma și Trofeul de Excelență în afaceri, acordate societăților comerciale care, timp de 5 ani consecutiv, se situează pe locul I în clasamentul întocmit de CCI.

„Timp de aproape două decenii, în ciuda perioadei dificile prin care trece presa scrisă, societatea noastră s-a situat, an de an, pe primele locuri în topul firmelor mureșene, dovadă fiind Diploma de Excelență obținută și pentru activitatea din 2016. În ce privește viitorul, e greu să mai faci planuri de afaceri, dată fiind noua legislație fiscală, cu modificări imprevizibile, chiar haotice, de la o săptămână la alta. E greu să gândești în perspectivă, în așa fel încât să obții rezultate satisfăcătoare, atât pentru salariați, cât și pentru firmă", este de părere ec. Ioan Husar, administratorul S. C. Cuvântul liber S.R.L.

Alături de evidențierea firmelor în cadrul clasamentelor pe grupe de activitate și clase de mărime și a diplomelor și trofeelor de excelență, au mai fost acordate distincții pentru societățile comerciale cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului: Diploma pentru Exportatorii de Top, Diplome de Onoare speciale pentru femei manager de succes, numele tuturor câștigătorilor figurând în catalogul Topul firmelor din județul Mureș, lucrare de referință, prețios îndreptar pentru toți cei interesați de potențialul și perspectivele mediului de afaceri mureșean.

Potrivit realizatorilor clasamentelor, 342 de companii mureșene sunt prezente pe primele locuri 10 ale Topului național, din care 128 au fost clasate pe primele 3 locuri, iar 49 ocupă locul I pe țară.

Un concert susținut de Cvartetul „Classis" al Filarmonicii „Transilvania" din Cluj - Napoca și un recital absolut excepțional, de mare sensibilitate, al sopranei Daniela Vlădescu i-au „extras" pe patronii prezenți din zona cifrelor de afaceri și a bilanțurilor contabile, reamintindu-le că… „muzica, înainte de toate"…

Lasă un comentariu