ABILITATEA DE A FACE FAȚĂ EVENIMENTELOR DIN VIAȚĂ SE DEZVOLTĂ ÎN COPILĂRIE

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea Harvard, citați de descopera.ro, susțin că atmosfera din casă influențează viața copiilor mult mai mult decât ne putem noi imagina. Deși nu ne dăm seama, ceea ce se întâmplă în mediul în care creștem este vital pentru dezvoltarea noastră ca adulți.

„Studiul nostru a avut două componente. Prima parte a fost realizată începând cu anul 1938, iar subiecți au fost studenți de sex masculin de la Universitatea Harvard și rezidenți adolescenți din Boston, care au fost intervievați pentru a vedea care este atmosfera din casă și calitatea mediului în care trăiesc. Ei au fost urmăriți până în zilele noastre, pentru a vedea dacă au reușit cu succes să gestioneze emoțiile negative apărute în viața lor. Astfel, pentru a doua parte a studiului, o echipa de cercetători s-a întâlnit cu subiecții din 1938, aflați acum la vârsta de peste 80 de ani, pentru a afla modul în care aceștia se raportează la partenerii lor.

Indiferent de statutul lor socio-economic, am aflat că bărbații care au crescut în familii calde și armonioase au găsit strategiile potrivite pentru a face față emoțiilor negative pe tot parcursul vieții. Ei au fost, de asemenea, securizați emoțional față de partenerii lor.

Chiar dacă a inclus numai bărbați, studiul trebuie luat în considerare, deoarece mai ales ei sunt afectați de atmosfera din casă pe termen lung. Oricine a trăit într-o casă în care atmosfera era încărcată negativ, în care s-au petrecut abuzuri sau violențe poate să confirme acest lucru. Și tot ei pot rupe acest cerc al răului. Concentrându-se pe a face bine, se pot dedica familiei pe care și-o întemeiază. În mod evident, o familie cu o atmosferă caldă are un impact pozitiv. Rezultatele ne obligă să ne gândim mult mai atent la familiile noastre și la schimbările pe care le putem realiza, ca să le arătăm copiilor că îi iubim și că suntem alături de ei, indiferent de ceea ce li se întâmplă.

Părinții care își cresc singuri copiii își fac cele mai multe probleme, mai ales că țin locul a doi adulți. Într-adevăr, o familie monoparentală are de două ori mai multă muncă de făcut, dar nu este cazul să se îngrijoreze, întrucât s-a dovedit că poate fi la fel de iubitoare, de stabilă și de caldă, ca una în care sunt doi parteneri.

În concluzie, îi sfătuim pe părinți să depășească traumele din copilărie și să lucreze activ la realizarea unui cămin cald și armonios, în echilibru cu partenerul. Atmosfera din casă din perioada copilăriei creează abilitatea de a face față tuturor evenimentelor prin care trecem în viață", afirmă experții americani. 

Lasă un comentariu