Gura poate ascunde adevărul, dar ochii?

Distribuie pe:

Un împărat, a prins un tânăr care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniță și i-a spus că-l va elibera dacă va răspunde la întrebarea: Ce vrea de fapt femeia?

Tânărul și-a chemat și a întrebat mama, sora, verișoara, vecina, dar niciuna n-a putut să dea un răspuns corect. În fine, a chemat și o vrăjitoare bătrână și urâtă. Aceasta i-a promis că-i spune răspunsul corect, cu condiția ca după ce va fi eliberat să o ia de soție. Neavând altă soluție tânărul a acceptat. Răspunsul dezvăluit de vrăjitoare a fost:

- Femeia, de fapt, dorește să fie stăpâna propriei sale vieți!

Împăratul l-a eliberat imediat. A urmat nunta și noaptea nunții. Însă nu mică i-a fost mirarea când, în pat a găsit o fată tânără și deosebit de frumoasă, cu ochii căprui, care i-a spus:

- Pentru că te-ai ținut de cuvânt, jumătate de zi voi fi bătrână și urâtă, iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără și în care să fiu bătrână.

Tânărul căzu pe gânduri: o să râdă toți de el văzându-l ziua cu o bătrână urâtă, iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe alături de o tânără fermecătoare; sau să se plimbe pe ziuă cu cea mai frumoasă fată printre oameni, iar noaptea… mă rog. În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine. Imediat a venit și răspunsul:

- Voi fi tot timpul tânără și frumoasă, pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria mea viață. ( Nu ați citit demult „O mie și una de nopți"!)

Zâmbim, când auzim povestea femeii care a pus o pereche de pantaloni pe marginea patului, după care i-a trimis lui Dumnezeu o scrisoare: „Tată din cer, ajută-mă dacă poți! Am pus aici o pereche de pantaloni, te rog să-i umpli cu un bărbat… bogat și de succes"!

Lasă un comentariu