Romsilva a început împăduririle de toamnă

Distribuie pe:

În această săptămână, Romsilva a marcat, oficial, începerea campaniei de împăduriri de toamnă, având ca obiectiv plantarea a 4,1 milioane de puieți forestieri și regenerarea a 2.537 de hectare fond forestier de stat. Pe alte 306 ha vor fi efectuate lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități. Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva precizează într-un comunicat că, în ultimii 26 de ani, s-a reușit regenerarea naturală sau artificială a peste 540.000 hectare de păduri de stat.

Romsilva a început împăduririle de toamnă

Regia administrează 3,14 milioane de hectare de păduri de stat, reprezentând circa 47% din totalul forestier național.

În județul Mureș, fondul forestier ocupă 216.000 ha (inclusiv pășunile împădurite), ceea ce reprezintă 32,5 % din suprafața județului și 3% din suprafața împădurită a României. Romsilva - Direcția Silvică Mureș administrează peste 100.000 de hectare de pădure din proprietatea publică a statului.

Parc industrial nou, la Sânpaul

Un nou parc industrial, cu o suprafață de aproximativ 45 de hectare, va fi construit în localitatea Sânpaul, dată fiind intenția multor investitori de a porni afaceri în județul nostru, a declarat pentru RTM președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

„Sunt planuri pentru un viitor parc industrial, după cum știm, ultimele investiții prevestesc acest lucru. Trebuie să privim lucrurile pozitiv, pentru că, dacă vine autostrada, repornește aeroportul, înseamnă că zona aceasta chiar este sortită dezvoltării, și este necesar să extindem și parcul industrial. Acum se fac planurile pentru acest parc industrial, în ultima perioadă foarte mulți investitori ne-au căutat, deci va fi necesar un parc industrial în această zonă", a precizat președintele CJ, potrivit sursei citate.

Clădire modulară pentru primiri urgențe

Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru realizarea noului compartiment de Primiri Urgențe în curtea Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară" din municipiul Reghin, investiție în valoare de 100.000 de euro, fără TVA, sumă alocată de primărie. Este vorba despre o clădire demontabilă, de tip container, plasată pe un suport de beton și alcătuită din 16 module.

„Deoarece Spitalul este în proces de retrocedare, nu putem face investiții așa cum ne-am dorit. Am preferat să mergem pe un centru de primiri urgențe stil container, cum are SMURD-ul pentru ca, în cazul în care se retrocedează spitalul, să putem folosi containerul și să-l mutăm în alt loc", a detaliat, pentru Radio Târgu-Mureș, Maria Precup, primarul municipiului.

Lasă un comentariu