Târnăveni - Taxele și impozitele locale cresc cu 15%

Distribuie pe:

Taxele și impozitele locale cresc cu 15% în 2018, potrivit deciziei consilierilor locali, adoptată în cadrul ședinței de săptămâna trecută. Pentru plata cu anticipație, până la 31 martie, a impozitelor pentru întregul an, persoanele fizice beneficiază de o bonificație de 15%, iar persoanele juridice - de 10%. Potrivit primarului Sorin Megheșan, taxele și impozitele sunt la limita minimă prevăzută de Codul Fiscal, iar municipalitatea nu a aplicat, în ultimii doi ani, nicio majorare. În ce privește creșterea dărilor în anul 2018, edilul a explicat (sursa - tirnaveni.ro): „Măsurile Guvernului Tudose, prin care se va reduce impozitul pe venit de la 16% la 10% determină o scădere semnificativă a veniturilor la bugetele locale. Impozitele pe care angajații le plăteau pe salariile pe care le încasau de la angajator și care se virau jumătate autorităților locale vor ajunge în vistieria Guvernului. Din cauza acestei măsuri, în cazul Târnăveniului, vorbim de o scădere a veniturilor pentru investiții și reparații cu aproximativ 16%."

Întrucât municipalitatea are în vedere, pentru 2018, proiecte de infrastructură importante, majorarea taxelor și a impozitelor era obligatorie, pentru a nu bloca lucrările avute în vedere, a mai precizat edilul .

Pe de altă parte, primarul consideră că situația nu este atât de îngrijorătoare fiindcă în cifre reale, creșterile sunt mai mult decât suportabile și „cu un efort de plată al impozitelor anuale până la 31 martie, majorarea este aproape inexistentă", este de părere Sorin Megheșan, care dă asigurări că „fiecare leuț achitat în impozitul local" se va regăsi în confortul cetățenilor, mai notează sursa citată.

Lasă un comentariu