Lipsa autorizației de securitate la incendiu, anunțată obligatoriu la intrare!

Distribuie pe:

Proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cunoscut drept „Legea Colectiv", care instituie obligația celor care nu au autorizație de securitate la incendiu să anunțe acest fapt la intrare, a fost adoptat, în această săptămână, de Camera Deputaților (for decizional).

Conform actului normativ, beneficiarii construcțiilor vor fi obligați, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, să amplaseze deasupra intrărilor panouri de înștiințare despre lipsa acesteia.

Panourile de înștiințare vor avea următorul conținut: „Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu", iar textul va avea litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm, pe fundal alb.

În cazul în care, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii (după promulgarea de către președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial), nu se respectă obligația de realizare și amplasare a panourilor, beneficiarii construcțiilor vor fi sancționați cu o amenzi cuprinse între 20.000 de lei și 50.000 de lei.

Lasă un comentariu