Sondaj - ROMÂNII, ÎNCREZĂTORI ÎN U.E.

Distribuie pe:

Potrivit Business24, un sondaj arată că românii rămân extrem de încrezători în UE, dar nu și în aderarea la zona euro sau la Schengen.

Angela Cristea - șeful reprezentanței Comisiei Europene în România a prezentat un sondaj de opinie realizat în luna noiembrie în România și Bulgaria.

În cadrul unei conferințe de presă, Angela Cristea a declarat: „Este un sondaj de opinie pe care l-am realizat împreună cu reprezentanța din Bulgaria, pentru că cele două țări, România și Bulgaria, au împlinit, la 1 ianuarie 2017, 10 ani de când sunt state membre ale UE. Și am vrut să vedem cum percep acest lucru cetățenii celor două țări."

Comparativ cu Bulgaria, unde doar 36% este procentul privind încrederea în UE, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România a precizat că, în ceea ce privește încrederea în Uniunea Europeană, aceasta rămâne una din instituțiile în care cetățenii români au cea mai mare încredere: 57%.

„Este prima dată când avem o majoritate în acest sens, iar noi am interpretat asta ca pe o asumare mai puternică din partea românilor, a statutului de cetățeni europeni activi", a menționat Angela Cristea.

35% dintre românii participanți la sondaj au răspuns că cel mai important lucru este legat de faptul că un membru al familiei lor și-a găsit un loc de muncă într-o țară din UE.

Unii români au identificat și dezavantaje: 67% spun că a scăzut puterea de cumpărare, 57% sunt nemulțumiți de achiziționarea de terenuri sau proprietăți imobiliare de către străini, iar 56% menționează plecarea profesioniștilor într-o altă țară europeană pentru un loc de muncă mai bine plătit. (sursa Business24)

Lasă un comentariu