Cenaclul „Lumină lină", în concert la Hoghilag și Cristești

Distribuie pe:

Pentru cei din comuna Hoghilag, a doua zi de Crăciun este zi de mare praznic, cunoscută ca sărbătoarea „Soborul Maicii Domnului". Cu acest prilej, membrii cenaclului sibian „Lumină lină", condus de părintele Cătălin Dumitrean, au fost oaspeții bisericii ortodoxe cu hramul „Sfinții Apostoli" din localitate, biserică a cărui purtare de grijă o are preotul Alexandru Florin Dănilă, la rându-I membru activ în cadrul cenaclului. Pentru copiii din această parohie a venit Moș Crăciun, împărțind daruri copiilor cuminți care frecventează biserica.

A treia zi de Crăciun, de Ziua Sfântului Ștefan, Cenaclul „Lumină Lină" a fost oaspetele Bisericii Ortodoxe din Cristești - Mureș, ce poartă hramul Sfântului Ștefan, purtători de grijă fiind părinții Bogdan Stelian Racoți și Nicolae Medrea. Predica după terminarea Liturghiei a fost ținută de părintele Ioan, secretar al Înalt Preasfințitului Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, cu sediul mitropoliei în orașul Nuremberg.

Concertul de colinde, la care a fost prezentă dna Kovacs Edit - primarul comunei, a constituit un moment de mare bucurie pentru întreaga comunitate.

 

Lasă un comentariu