La Chișinău, noii miniștri, desemnați de alianța de guvernare, au fost investiți de președintele Parlamentului, care a preluat prerogativele președintelui țării la decizia Curții Constituționale, Președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție după refuzul deliberat de a numi noii membri ai guvernului propuși de prim-ministru. Totodată, șeful legislativului a promulgat în locul președintelui și o lege antipropagandă, care restricționează, mai ales, știrile și emisiunile politice din Rusia.
Așadar, cei 7 membri ai guvernului de la Chișinău, doi prim-miniștri denumiți în urma remanierii, au depus jurământul de investire. Decretele de numire au fost semnate de șeful legislativului, Emilian Candu, care a exercitat interimatul funcției de șef al statului, conform unei decizii a Curții Constituționale, care a stabilit că președintele Igor Dodon a încălcat Constituția, refuzând să denumească de două ori miniștri propuși de premier. Printre noii miniștri ai cabinetului se numără și doi foști premieri, Iurie Leancă va fi vicepremier pentru integrare europeană, iar Chiril Leancă Gaborovici va conduce Ministerul Economiei și Infrastructurii, iar ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, va reveni în fruntea Ministerului Justiției. Premierul Pavel Filip a declarat, în cadrul ceremoniei de investitură, că aceste numiri fac parte din reforma administrației publice centrale.
Partidul socialiștilor condus, în trecut, de Igor Dodon a criticat guvernul, mai mult, socialiștii au chemat susținătorii de la Chișinău pentru a sprijini pe Igor Dodon în campania de instituire a regimului prezidențial. În calitatea sa de președinte interimar, Adrian Cândea a promulgat și legea antipropagandă, care interzice transmisia în Republica Moldova a știrilor și emisiunilor politice din Federația Rusă.