PROMOVAREA COOPERĂRII ECONOMICE ȘI SECTORIALE, DISCUTATĂ DE MINISTRUL MĂNESCU ȘI OMOLOGUL DIN QATAR

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a exprimat, luni, într-o întrevedere cu omologul din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, deschiderea autorităților de la București privind crearea unor mecanisme destinate promovării cooperării economice și sectoriale, sub forma unor comisii mixte și/sau forumuri economice.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu a avut, în marja celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Statului Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.

Cu această ocazie, șefii celor două diplomații au remarcat tendința de creștere și aprofundare a dialogului politico-diplomatic bilateral, ca urmare a vizitelor recente la nivel înalt, precum și a frecventelor contacte între experții români și qatarezi în diverse domenii de interes reciproc.

“În acest context, ministrul Afacerilor Externe a exprimat deschiderea autorităților de la București privind crearea unor mecanisme destinate promovării cooperării economice și sectoriale, sub forma unor comisii mixte și/sau forumuri economice”, informează MAE.

În finalul întrevederii, oficialii român și qatarez au apreciat oportună continuarea schimbului de opinii privind situația regională și internațională de securitate, inclusiv noile amenințări la adresa acesteia, atât în cadrul contactelor bilaterale, cât și cu prilejul reuniunilor internaționale preconizate a avea loc în perioada următoare, se menționează în comunicat.

 

Lasă un comentariu