Scandal fără precedent în coaliția de guvernare din cauza ministrului Educației

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că ministrul Educației, Ligia Deca, trebuie să explice în interiorul coaliției de guvernare de ce a suspendat atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru.

Întrebat ce părere are de suspendarea atribuțiilor secretarului de stat din Ministerul Educației pentru că ar fi criticat noile legi ale Educației, Ciolacu a spus: “E prima oară când aud acest lucru. Vom vedea explicațiile doamnei ministru. Cum e normal, o să explice în interior. Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că domnul Lixandru a spus că are alte păreri în ceea ce privește legile ne aflăm în fața unui fenomen, eu credeam că e uitat, arată a ceva, eu am trăit înainte de '89. S-au mai întâmplat modificări de atribuții, dar nu într-un astfel de context”.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru a confirmat miercuri, pentru Agerpres, că i-au fost retrase atribuțiile printr-un ordin de ministru.

“Momentan sunt pe funcție, dar nu am nicio atribuție. Eu aveam atribuții pe învățământ preuniversitar și pe relația cu Parlamentul și s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuții, momentan, până la o discuție care ar avea loc în coaliție în această seară”, a afirmat secretarul de stat.

El a spus că i-au fost retrase atribuțiile pentru un “delict de opinie”, precizând că legile Educației sunt proiecte mult prea importante care trebuie dezbătute “temeinic, pe îndelete”.

Lasă un comentariu