15 IANUARIE - ZIUA CULTURII NAȚIONALE, ÎNALT OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș, va avea loc luni, 15 ianuarie 2018, ora 18.00, sărbătorirea Zilei Culturii Naționale și omagierea poetului Mihai Eminescu, la 168 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul - desfășurat sub genericul „LA STEAUA..." va avea loc la Statuia Poetului Mihai Eminescu din parcul Centrului Cultural „Eminescu" din Tg.-Mureș și va debuta la ora 17.30 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail" locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul, în drumul său spre Blaj. Un drum de lumină va lega, simbolic, Biserica de Lemn de Statuia Poetului - cordon viu, cu lumânări aprinse, realizat de elevi ai instituțiilor de învățământ din județul Mureș.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș va oferi Placheta Eminescu de Ziua Culturii Naționale, unor personalități ale județului Mureș, care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic:

prof. Liviu Marian POP, Ministru al Educației Naționale

dr. Lucian GOGA, Prefect al județului Mureș

prof. Rozalia TRUȚA

preot Olimpiu ZĂHAN, Protopop al municipiului Tg. Mureș

Invităm locuitorii județului Mureș,oamenii de cultură, elevii și dascălii învățământului mureșean și pe toți cei care doresc să afle cât de bogați în Eminescu suntem, la o sublimă „Sară pe deal", pentru a celebra împreună un timp cultural ziditor, căruia trebuie să-i înmulțim lumina, valoarea și virtutea contând pe supremația spiritului.

Lasă un comentariu