ALĂPTATUL REDUCE RISCUL MAMELOR DE A FACE DIABET

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Colegiul Național de Obstetrică și Ginecologie, citați de descopara.ro, susțin că alăptarea bebelușilor, timp de șase luni, reduce cu până la 47% riscul mamelor de a se îmbolnăvi de diabet.

„Studiul nostru, unul dintre cele mai extinse pe această temă, respectiv, între anii 1985 și 2015, a fost realizat pe un grup de peste 1.200 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, dintre care 615 erau femei de culoare.

Astfel, am constatat o legătură foarte strânsă între durata alăptării unui copil și reducerea riscului de a dezvolta diabet de tipul 2, iar acest lucru a fost evidențiat după ce au fost luați în calcul toți factorii care predispun la această maladie.

Constatările sunt valabile pentru toate femeile, indiferent de originea lor etnică, marcând astfel o descoperire deosebit de importantă pentru femeile afro-americane, care prezintă un risc mai mare de diabet și își alăptează bebelușii pentru perioade mai scurte.

Deși motivul aflat în spatele consecințelor benefice pe care alăptarea le are asupra sănătății femeilor nu a fost pe deplin determinat, suntem de părere că răspunsul ține de hormoni, în sensul că aceștia acționează ca agenți protectori, iar, în cazul în care mamele nu alăptează, echilibrul hormonal este afectat.

Studii precedente au dezvăluit deja binefacerile pe care alăptarea le are asupra sănătății nou-născuților și a mamelor, acestea din urmă beneficiind inclusiv de un risc mai mic de cancer ovarian și de boli cardiovasculare.

Pentru copil, hrănitul la sân favorizează o mai bună dezvoltare cerebrală și o rată mai scăzută de apariție a obezității și a astmului. Laptele matern conține toate nutrimentele de care au nevoie nou-născuții", explică oamenii de știință americani. 

Lasă un comentariu