Hora Unirii la Voiniceni

Distribuie pe:

2018, anul centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, este anul trezirii conștiinței naționale. Acum, mai mult ca oricând, românii își amintesc cu respect și recunoștință de sacrificiile străbunilor, care au plătit cu viața pentru întregirea patriei, continuând visul acestora de unitate. După un secol, spiritul națiunii române este viu.

Anul debutează la 24 Ianuarie, cu sărbătorirea Unirii Principatelor Române, când a fost primul pas spre nașterea României Mari, culminând cu 1 Decembrie, când s-a desăvârșit Marea Unire, formând un arc peste timp a unității naționale.

Mesajul de unitate se regăsește și în conștiința românilor din Voiniceni. Ne străduim să transmitem noii generații dragostea de neam, de țară, de portul popular, păstrarea tradițiilor strămoșești, organizând manifestări cultural-artistice, cu mottoul ,,Poartă către suflet".

Îndemnați de spiritul patriotic, pe care l-am moștenit de la bunicii noștri, „uniți în cuget și-n simțiri", am sărbătorit Mica Unire și în comunitatea noastră. Entuziasmați, sătenii au interpretat o salbă de cântece patriotice, au dansat jocuri din bătrâni, umplându-li-se sufletele de bucurie.

Numai așa putem păstra valorile neamului nostru românesc.

 

Lasă un comentariu