O POSIBILĂ ALTERNATIVĂ

Distribuie pe:

Plenul reunit al Parlamentului României a acordat, luni, 30 ianuarie, votul de învestitură pentru cabinetul Dăncilă, al treilea Guvern PSD-ALDE, de la alegerile parlamentare din 2016, cu 282 voturi pentru,136 împotrivă și o abținere.

Seara, în fața președintelui României Klaus Iohanis, miniștrii au depus jurământul de credință față de țară și interesele neamului românesc. Smeriți, cu mâna pe Sfânta Scriptură, au jurat să apere demnitatea, identitatea poporului român…, jurământ certificat cu semnul Sfintei Cruci. Fiind un moment deosebit de solemn, am urmărit această festivitate curios să văd dacă își fac semnul Sfintei Cruci, toți miniștrii. Să-mi fie cu iertare curiozitatea, dar am considerat că potrivit tradiției creștin ortodoxe, la început de drum, omul cu frică de Dumnezeu își face cruce și zice „Doamne ajută!". Am constatat că miniștrii: Petre Daea, Anton Anton, Lucian Șova, Ștefan Radu Oprea, Ioan Deneș, Victor Negrescu, după ce au rostit jurământul au uitat să se închine. Veți spune că gestul miniștrilor amintiți poate fi scuzabil din mai multe motive, unii au uitat din cauza emoției, alții, poate din convingere, fiind atei, s-au abținut de la un gest creștin. Atâta timp cât pornești la drum fără frică de Dumnezeu și rușine de oameni, nu prea sunt șanse de reușită în conducerea ministerelor încredințate de vicleanul sultan Dragnea. „De cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, de acesta și Fiul omului se va rușina când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri (Luca 9, 26). Gestul rușinos poate fi considerat și un semn de fățărnicie din partea miniștrilor respectivi.

Președintele României îi avertiza să termine cu „țopăiala guvernamentală", fiindcă cetățenii așteaptă o conducere clară, iar schimbările fiscale au bulversat populația… Politicienii PSD n-au nimic de a face cu doctrina social-democrată, prin averile acumulate pe căi cinstite sau mai puțin cinstite, sunt mai mult liberali. Nu poți condamna pe toți membrii PSD pentru faptul că la conducerea partidului au ajuns niște indivizi certați cu legea. Când auzi că își justifică hoțiile strigând că au fost aleși de popor, îți vine să te apuci de haiducie. Care popor i-au ales, fiindcă 3,4 milioane de români, 17 la sută din populația țării au plecat în lume, scârbiți de minciună și ipocrizie. Statisticile spun că în fiecare oră 9 români părăsesc țara și că, anual, România pierde 85.000 de locuitori. Cei care ies în stradă o fac degeaba, trebuiau să iasă la vot. Vor spune că nu aveau pe cine alege, că niciun partid nu prezintă credibilitate, iar Casa Regală aleargă după moșteniri fabuloase. Am crezut în social-democrație și încă mai cred în puterea de renaștere al celui mai puternic partid politic din România. Mai cred că în rândurile acestui partid sunt oameni cinstiți, capabili să înlăture de la conducere o haită de politicieni care n-au nimic de-a face cu social-democrația. Poate, un arhireu al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost mult mai indicat în fruntea Guvernului, sau în Guvern, decât un politician căruia să-i fie rușine de Sfânta Cruce. Arhiereii au depus votul monahal al sărăciei, toată averea lor aparține mănăstirii în care au fost închinoviați, sunt școliți în țară și în străinătate, la Universități de prestigiu, vorbesc patru-cinci limbi străine, iar populația manifestă mai multă încredere în biserică decât în politicieni. Să ne amintim de vrednicul de pomenire patriarh Miron Cristea, care a condus destinul României într-o perioadă de criză. Implicarea Bisericii Ortodoxe în politică poate fi o posibilă alternativă la țopăiala politicienilor.

Lasă un comentariu