Liceul Teologic Romano-Catolic blochează rețeaua școlară a Târgu-Mureșului!

Distribuie pe:

Legislativul târgumureșean a respins, în ședința din 30 ianuarie, proiectul privind rețeaua școlară a municipiului, ratând, astfel, șansa de a beneficia de o reducere substanțială a prețului gazului metan pentru școli. „Suntem în imposibilitatea să depunem dosarul la ANAF, prin care am beneficia de o reducere la acciza de gaz metan pentru unitățile școlare, care, în anii trecuți, a fost de 200.000 de lei. Ni s-a solicitat un proiect valabil, or, fără o rețea școlară aprobată, nu putem solicita reducerea redevenței", a explicat viceprimarul municipiului, Sergiu Papuc.

Motivul respingerii proiectului l-a constituit faptul că în rețeaua școlară pentru anul de învățământ 2017-2018 nu figurează Liceul Teologic Romano-Catolic, deși modificarea Legii Educației Naționale în sensul înființării acestui liceu a fost retrimisă de Președinție spre reexaminare în Parlament, odată cu prevederile vizând trecerea liceelor agricole în subordinea Ministerului Agriculturii

Pentru adoptarea proiectului au votat consilierii PSD și PNL, în timp ce reprezentanții UDMR și POL s-au pronunțat împotrivă.

Potrivit inspectorului general al ISJ Mureș, prof. Ioan Macarie, Târgu-Mureșul este singurul municipiu din țară care, de mai mulți ani, nu reușește să respecte calendarul legal pentru înființarea rețelei școlare, pentru anul de învățământ în curs, termenul fiind data de 15 decembrie 2017.

Lasă un comentariu