Prefectul județului Mureș s-a întâlnit cu ambasadorul Africii de Sud

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, dr. Lucian Goga, a primit marți, 6.02.2018, vizita Excelenței Sale, domnul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în România, Jabu Mbalula. La întâlnire a participat și secretarul 1 politic al ambasadei, domnul Tiba Bethwell.

În cadrul întrevederii, domnul prefect a făcut o scurtă prezentare a județului Mureș, iar domnul ambasador a arătat că vizita oficială în Mureș face parte dintr-un turneu național, adăugând că a fost prezent, începând de duminică, și în județul Cluj, unde s-a întâlnit cu oficialități locale, oameni de afaceri și din mediul universitar.

Discuția a vizat posibilitățile de dezvoltare a unor colaborări în domeniul economic, medical, IT și de turism, cultural, educativ și de tineret, inclusiv prin schimburi de studenți.

Domnul prefect a arătat că în județul Mureș există o serie de parteneri serioși de discuție, în cadrul administrației. El s-a arătat dispus să intermedieze o întâlnire cu rectorul Universității „Petru Maior" și al celei de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, la o eventuală viitoare vizită a ambasadorului.

În final, domnul ambasador a susținut o serie de declarații de presă în care a arătat că a avut întâlniri cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României și a făcut o analiză, din care a reieșit că valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări este destul de scăzută. El a precizat că vizitele sale în teritoriu au ca scop impulsionarea acestor relații. Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Mureș i-au prezentat date relevante privind economia județului, existând posibilități de investiții în domenii legate de industria extractivă (gaz metan), a mobilei, fabricarea instrumentelor muzicale, agricultură și turism.

 

Lasă un comentariu