MEDICAMENT CARE ELIMINĂ GRIPA ÎN 24 DE ORE

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de descopera.ro, anunță că un studiu aflat în stadiu avansat asupra unor pacienți cu gripă din Japonia și Statele Unite ale Americii a relevat că administrarea unui medicament produs de compania Shionogi distruge virusul într-un interval mediu de 24 de ore.

„Vindecarea este mult mai rapidă decât în cazul oricărui alt medicament de pe piață. În cazul pilulei Tamiflu de la Roche AG, considerată cea mai eficientă, studiul a demonstrat că durează de trei ori mai mult pentru a obține același rezultat ca în cazul medicamentului experimental.

Eliminarea rapidă a virusului gripal ar putea reduce efectele sale contagioase. Noul medicament experimental se administrează într-o singură doză, în timp ce în cazul Tamiflu pacienții trebuie să ia două doze pe zi, timp de cinci zile.

Rezultatele pe care le-am constatat sunt foarte promițătoare. Ar putea fi vorba despre o inovație în privința modului în care este tratată gripa.

Oamenii de știință din cadrul companiei japoneze au folosit caracteristicile unui medicament anti-HIV pentru a crea compusul antigripal, care funcționează diferit față de medicamentele existente. Acesta împiedică virusul să afecteze procesele celulare umane.

Compania elvețiană Roche a obținut licența internațională pentru distribuirea medicamentului experimental al companiei Shionogi, care ar putea fi aprobat pentru utilizare în Japonia la începutul lunii martie a acestui an. Roche va aplica pentru lansarea produsului pe piața din SUA abia în această vară, dar o decizie în acest sens este așteptată în 2019.

Cel puțin 40 de copii au murit și alte peste 12.000 de persoane au fost spitalizate în Statele Unite ca urmare a epidemiei de gripă, cea mai gravă din ultimii ani. Cele mai afectate categorii sunt copiii și persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani, urmate de vârstnici. Toate cele 50 de state americane, cu excepția Hawaii-ului, au raportat o activitate ridicată privind cazurile de gripă", afirmă specialiștii OMS. 

Lasă un comentariu