Conferință duhovnicească la Reghin, susținută de Părintele Constantin Necula

Distribuie pe:

Protopopiatul Ortodox Reghin, reprezentat de părintele protopop Valentin Ștefan Vârva și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, reprezentat de Părintele dr. Claudiu-Dorin Chiorean - inspector școlar, au organizat marți, 13 februarie 2018, de la ora 17,00, la Sala mare de evenimente „Monte Carlo" Reghin, conferința cu tema „Tinerețea iubirii în Hristos, temeiul iubirii între oameni", susținută de părintele Constantin Necula. Evenimentul, care s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a încadrat în șirul de manifestări dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. Au participat și: Grupul Vocal „Ecclesia" - Reghin și Grupul folcloric „Flori Bistrene" - Bistra Mureșului. A fost un moment marcat de o intensă și vibrantă trăire sufletească, o adevărată sărbătoare, o înălțare duhovnicească, o împlinire spirituală. A luat parte la acest marcant eveniment un număr foarte mare de oameni (aproximativ 1.500 de persoane), atât din Reghin, cât și din alte locuri. Au fost prezenți preoți, profesori, foarte mulți elevi, tineri, vârstnici, cu toții bucurându-se de o adevărată sărbătoare a ortodoxiei românești. A luat parte și doamna ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin, au fost prezente oficialități reghinene, precum și din alte localități.

Moderatorul evenimentului a fost prof. dr. Florin Bengean, care s-a referit la vasta personalitate a părintelui Constantin Necula, la tema pe care a abordat-o în cadrul acestei conferințe, la actualitatea temei și la interesul deosebit pentru subiectul abordat. Evenimentul a fost deschis de doamna Simina Cota, care a susținut un microrecital poetic, după care Grupul Vocal „Ecclesia" din Reghin (corul preoților din protopopiatul Reghin, dirijat de pr. dr. Vasile Fărcaș) a încântat publicul cu câteva cântece extrem de frumoase.

Apoi, părintele Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna" din cadrul Universității „Lucian Blaga" din Sibiu și consilier misionar-pastoral și de imagine în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului, a susținut, în stilul unic și inconfundabil al sfinției sale, conferința cu tema „Tinerețea iubirii în Hristos, temeiul iubirii între oameni", stârnind un maxim de interes în sufletele tuturor celor prezenți. Sfinția sa a răspuns cu drag și întrebărilor care au fost formulate cu acest prilej, aducând de fiecare dată răspunsul cel mai potrivit, dar, totodată, și mângâiere sufletească și înălțare duhovnicească, acordând la final și multe autografe. După susținerea conferinței, Grupul folcloric „Flori Bistrene" din Bistra Mureșului, coordonat de doamna prof. dr. Silvia Andone, a susținut un program cultural-artistic care a întregit acest eveniment de suflet. În încheiere, au susținut scurte alocuțiuni părintele protopop Valentin Ștefan Vârva și părintele inspector școlar Claudiu-Dorin Chiorean.

Părintele profesor Constantin Necula se înscrie în pleiada marilor dascăli din teologia românească contemporană, face parte din galeria marilor teologi care fac să strălucească dreptele învățături ale ortodoxiei românești în sufletele însetate după adevărul divin. Sfinția sa se integrează în constelația culturii române prin formația sa de mare teolog, preot devotat slujirii Bisericii lui Hristos și oamenilor, gânditor profund, foarte bun propovăduitor al cuvântului Evangheliei lui Hristos, dascăl al Bisericii, iubitor de semeni, cărturar și harnic lucrător în ogorul mântuirii lui Hristos.

Lucrarea părintelui Constantin Necula, ca slujitor al Altarului, ca dascăl de teologie și ca păstor de suflete, urmărește atât păstrarea credinței noastre ortodoxe străbune în haina ei cea mai curată, cât și transpunerea în viața credincioșilor și a studenților a învățăturilor evanghelice pe care le propovăduiește Biserica. Pilda luminoasă a vieții sale să ne fie nouă tuturor, clerici și credincioși, un îndemn permanent în muncă și în săvârșirea de fapte bune, plăcute lui Dumnezeu și folositoare dreptcredinciosului nostru popor român. Îl rugăm pe bunul și atotputernicul Dumnezeu să-l înzestreze cu puteri sporite, să-i dăruiască din preaplinul iubirii Sale har peste har, să facă permanent din viața sa o Liturghie după Liturghie, ca să poată sluji și pe mai departe, cu același sârg, dăruire, evlavie și dragoste, atât Biserica strămoșească, cât și sfântul nostru neam românesc.

 

Lasă un comentariu