„Mă duc să înfloresc copacii!"

Distribuie pe:

Asociaţia Literară „Creneluri Sighişorene", din Sighişoara, transmite condoleanţe familiei îndurerate a scriitorului Dumitru D. Silitră din Târnăveni, care a plecat la cele veşnice în după-amiaza zilei de 28 februarie 2018. Dumnezeu să-l odihnească!

Membrii cenaclului nostru au colaborat cu scriitorul Dumitru D. Silitră, am participat, împreună, la diferite evenimente culturale din judeţ, l-am perceput cu toţii ca pe un coleg sufletist, amuzant, prietenos, care s-a integrat colegial în rândul oamenilor de cultură.

La Sighişoara a participat ultima dată, la 12-13 ianuarie 2018, la „Revelionul scriitorilor", cât şi la reuniunea „Interferenţe culturale" cu tema „Centenarul Marii Uniri, Ziua Culturii Naţionale", organizată de Direcţia pentru Cultură Mureş şi Asociaţia Literară „Creneluri Sighişorene".

În data de 6 februarie 2018, Dumitru D. Silitră, însoţit de fostul primar al Târnăveniului, Octavian Popa, au venit la Sighişoara să aducă un omagiu şi un buchet de flori regretatului artist plastic Victor Cristea (originar din Târnăveni), plecat şi el la cele veşnice în urmă cu un an. Alături de soţia artistului, Roxana Cristea, şi poeta Ana Munteanu Drăghici, am păstrat un moment de reculegere la locul unde odihneşte Victor Cristea, respectiv cimitirul Podei.

„Mă duc să înfloresc copacii!" era salutul de bineţe pe care îl dădea, zilnic, Dumitru D. Silitră, atunci când îl întâlneai pe stradă. Colegii şi prietenii comuni din Târnăveni mereu aminteau, cu bucurie, de starea de exuberanţă pe care o avea Mitică.

Internat în spitalul Târnăveni, subsemnata am purtat convorbiri telefonice cu Mitică, iar de pe patul spitalului a mai scris un articol în memoria lui Victor Cristea şi câteva poezii, iar cu puterile slăbite a solicitat integrarea articolului său în următoarea revistă „Creneluri Sighişorene" şi a citit câteva rânduri ale unui poem, pe care le redau:

„Mă duc să faianţez pământul

Să-mbogăţesc ne-mbogăţiţii,

Iar când voi reveni, iubito,

Ne-om recunoaşte suflet cu suflet".

.........................................................

Veşnică să-i fie amintirea scriitorului Dumitru D. Silitră. Avem în păstrare multe din cărţile de poezii publicate de el, ne bucurăm că am fost buni prieteni atâta timp cât a fost în viaţă, ne-am respectat şi ne-am preţuit.

Lasă un comentariu