UDMR: punct şi de la capăt! Uniunea a prezentat la Bruxelles situaţia Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

UDMR a organizat, joi, la Bruxelles, şedinţa grupului parlamentar, la care a fost invitat secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White. Au fost discutate ultimele evoluţii ale situaţiei privind reînfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş, în special decizia CCR, prin care proiectul de lege al Uniunii a fost declarat neconstituţional.

„I-am spus liderului Partidului Popular European (PPE) că nu vom renunţa la ideea înfiinţării şcolii şi vom relua tot parcursul iniţial dacă este necesar. Nu vom avea linişte până când instituţia de învăţământ nu va funcţiona ca o personalitate juridică separată", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a precizat că instituţia trebuie să funcţioneze pentru că aceasta este dorinţa legitimă a comunităţii maghiare, iar înfiinţarea şi funcţionarea unei instituţii de învăţământ pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale este un act de normalitate într-un stat de drept, într-un stat al UE.

Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR s-au întâlnit, la Bruxelles, şi cu europarlamentarii maghiari din Partidul Popular European. „Toate discuţiile de la Bruxelles au avut scopul de a transmite Uniunii Europene necesitatea soluţionării problemei minorităţilor naţionale autohtone. Maghiarii din România trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi în ţara lor la fel ca celelalte minorităţi autohtone din Tirolul de Sud, Finlanda şi Belgia", a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat dat publicităţii.

Lasă un comentariu