În ciuda dezinformărilor, proiectul podului de legătură între Cartierul Târnava II şi strada Viilor se va face cu siguranţă

Distribuie pe:

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii calomnioase, denigratoare şi neconforme cu realitatea referitoare la construirea podului peste râul Târnava Mare care face legătura între Cartierul Târnava II şi str. Viilor, pentru corecta informare a cetăţenilor, fac următoarele precizări:

Pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Pod peste râul Târnava Mare - Municipiul Sighişoara", prin Programul naţional de dezvoltare locală, etapa a II-a, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a solicitat Municipiului Sighişoara unele clarificări, sens în care au fost depuse toate acordurile şi avizele prevăzute în Certificatul de urbanism, ultimul fiind acordul de mediu, obţinut şi depus în luna februarie a.c.

În şedinţa extraordinară din data 16 martie 2018, Consiliului Local Sighişoara şi-a însuşit lucrarea topo-cadastrală de dezmembrare a proprietăţii Municipiului Sighişoara şi a aprobat un schimb de terenuri, întrucât traseul drumului preconizat pe tronsonul podului peste Râul Târnava Mare traversează şi o proprietate privată. Dovada dreptului de proprietate asupra terenului - extras CF - urmează a fi transmisă în cursul săptămânii viitoare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea completării dosarului, o ultimă etapă pentru semnarea contractului de finanţare.

Fac precizarea că, pentru obiectivul de investiţii „Pod peste râul Târnava Mare - Municipiul Sighişoara", avizul Societăţii Naţionale CFR nu este necesar întrucât, aşa cum reiese şi din planul ataşat, podul nu se află în zona de protecţie a infrastructurii feroviare publice, ci la o distanţă de aproximativ 200 m de la axa căii ferate, în conformitate cu prevederile art. 29, alin. (4) din O.U.G. nr. 12/1998, republicată: „Zona de protecţie a infrastructurii feroviare publice cuprinde terenurile limitrofe, situate de o parte şi de alta a axei căii ferate, indiferent de proprietar, în limita a maximum 100 m de la axa căii ferate, precum şi terenurile destinate sau care servesc, sub orice formă, la asigurarea funcţionării acesteia. Pentru zonele de protecţie a infrastructurii feroviare publice noi, administratorul infrastructurii feroviare va notifica eventualii proprietari de terenuri afectate."

Aşadar, minciuna are picioare scurte şi, dincolo de frecvenţa cu care sunt atacat în mod constant, mai condamnabil mi se pare modul în care sunt aruncate cu neruşinare tot felul de minciuni şi invenţii în spaţiul public.

Îi asigur pe cetăţeni că, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Pod peste râul Târnava Mare - Municipiul Sighişoara" s-au parcurs toate etapele procedurale, iar construirea podului de legătură între Cartierul Târnava II şi str. Viilor se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, cu maximă responsabilitate şi seriozitate.

 

Lasă un comentariu