JANDARMERIA MUREŞEANĂ ŞI-A SĂRBĂTORIT ZIUA

Distribuie pe:

În conformitate cu actul de înfiinţare a Jandarmeriei române semnat de către Grigore Alexandru Ghica, la 3 aprilie 1850, în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei.

În acest an, cele doua unităţi de jandarmi din Târgu-Mureş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Colonel Sabin Motora" şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I" au sărbătorit cea de-a 168-a ani-versare. Evenimentul a avut loc la sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul" din Târgu-Mureş.

Invitaţi - prefectul judeţului Mureş, dr Lucian Goga, Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, cât şi cei doi directori ai instituţiei de cultură, Barabas Attila Csaba şi Teodor Ţogorean.

La prezidiul adunării solemne au luat loc prefectul, dr Lucian Goga, colonel Filipaş Tiberiu, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, locotenent colonel Bitere Ionuţ, comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş.

Festivitatea a fost deschisă de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Alina Chiş, care l-a invitat la microfon pe colegul său, locotenent colonel Ciprian Istrate, care a intonat Imnul Naţional.

După acest moment solemn, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a dat cuvântul inspectorului şef care a dat citire mesajului ministrului de Interne, Carmen Dan.

Cu acest prilej, cei care au luat loc în prezidiu au adus un elogiu Jandarmeriei. Din cuvântul prefectului de Mureş am reţinut: „La ceas aniversar vă doresc tuturor «La mulţi ani!» succes, şi vă mulţumesc pentru tot ce faceţi."

În cadrul acestei manifestări au fost înaintaţi în grad, înainte de termen, un mare grup de cadre militare, au fost înmânate diplome unor foşti ofiţeri şi comandanţi, dar şi unele diplome pentru cei care au participat la diferite competiţii sportive.

Pentru că ne aflăm în anul Centenarului Unirii, a fost invitat să vorbească despre acest eveniment domnul Florin Bengean.

În încheierea acestui mare şi important eveniment aniversar, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul" din Târgu-Mureş a oferit participanţilor un frumos spectacol, constând din dansuri populare din Idicel, Crihalma şi Făgăraş, în coregrafia lui Vasile Cerghedi, iar solistele de muzică populară Dorina Oprea, Dorina Grad, Leontina Pop şi Maria Sântean Faghiura au prezentat cântece din folclorul nostru, cât şi cântece patriotice.

Programul s-a încheiat cu câteva cântece interpretate de Mihaela şi Ciprian Istrate, acompaniaţi de formaţia „Ceteraşi de pe câmpie."

„La mulţi ani, Jandarmeriei Române!"

 

Lasă un comentariu