CAII AU MEMORIE EMOȚIONALĂ...

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitățile din Sussex și Portsmouth, citați de descopera.ro, au demonstrat că, în esență, caii pot citi expresiile faciale ale oamenilor și își pot aminti starea emoțională anterioară a persoanei atunci când o reîntâlnesc.

„Pentru a testa modul în care caii interacționează cu oamenii în funcție de expresiile faciale ale acestora, le-am arătat fotografii în care persoanele aveau fie o expresie nervoasă, fie una fericită.

În cadrul celei de-a doua etape a studiului, ne-am reîntors în același loc și am testat aceeași metodă pentru a observa dacă răspunsul a avut un impact de durată.

La câteva ore după ce au văzut o imagine cu o persoană zâmbind sau fiind încruntată, caii s-au întâlnit cu subiecții din imagini. Doar că, de această dată, aceștia aveau o expresie facială neutră. Însă acest lucru nu a contat, pentru că animalele își aminteau starea anterioară de spirit a persoanei, ritmul cardiac al acestora crescând atunci când în fața lor se afla persoana ce în imagini avea o expresie facială încruntată.

Și alte animale sociale precum câinii sau chiar oile își amintesc și pot răspunde în funcție de chipul uman", afirmă oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu