La Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș, „Studenții de azi - profesioniștii de mâine"

Distribuie pe:

Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș, Facultatea de Inginerie, derulează, timp de 36 de luni, proiectul „Studenții de azi - profesioniștii de mâine".

„Obiectivul general și obiectivele specifice ale sub-proiectului se corelează cu strategia universității/ facultății, dar și cu obiectivele stabilite în proiectul ROSE la nivelul Schemelor de Granturi Necompetitive pentru Universități. De asemenea, obiectivele stabilite în subproiect se corelează cu Strategia Ministerului Educației Naționale cu privire la formarea inițială, la ridicarea calității în educație/învățământ prin găsirea de diferite soluții alternative, care să contribuie la motivarea și sensibilizarea studenților, pentru a obține rezultate bune la învățătură", preciza conf. univ. dr. Arina MODREA, director grant. Domnia sa preciza și că, în cadrul proiectului, au fost incluse și mese rotunde cu antreprenori de succes. Prima activitate de acest gen s-a desfășurat în ultima jumătate a lunii aprilie și i-a avut ca invitați pe antreprenorii prof. SORLEA Teodora Cristina și ing. ERCEAN Constantin.

Au participat membri ai echipei de management al proiectului, grupul țintă fiind studenți din anul I ai Facultății de Inginerie.

După înregistrarea participanților, invitații au vorbit despre firma pe care o conduc și o administrează. Au urmat dezbateri, analize, studii de caz, exemple de bune practici din experiența de fiecare zi. Nu au lipsit nici discuțiile libere cu grupul țintă și prezentarea oportunităților oferite în domeniul antreprenoriatului în varianta unui antreprenor cu studii și o calificare completă, iar în încheiere s-au tras concluziile.

Depus în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, cu finanțare prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE), ,,Studenții de azi - profesioniștii de mâine" își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de Bacalaureat.

Lasă un comentariu