TERMENUL DE PLATĂ A CONTRIBUȚIEI DE ASIGURĂRI SOCIALE

Distribuie pe:

Doamna Eugenia Neagoe, director executiv al Casei de Pensii Mureș, aduce în atenția asiguraților care au încheiat contracte de asigurare, că plata contribuției de asigurări sociale datorată se face lunar de către aceștia sau, în numele lor, de către orice altă persoană, în contul casei teritoriale de pensii la care sunt asigurați, în baza contractului de asigurare.

„Termenul de plată a contribuției de asigurări sociale, în cazul asiguraților pe bază de contract de asigurări sociale, este de până la 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata.

Prin data plății, conform Codului de Procedură Fiscală, se înțelege data consemnării sumei în extrasul de cont al Casei de Pensii.

Prin urmare, asigurații pe bază de contract de asigurare socială care aleg să achite, prin mandat poștal, sumele datorate, trebuie să dispună plata acestora până cel târziu în data de 21 a lunii următoare celei pentru care se face plata, așa încât până la data de 25 a lunii, suma să fie consemnată în extrasul de cont al Casei de Pensii.

Neplata la termen a contribuției de asigurări sociale generează calcularea și plata unor dobânzi și penalități de întârziere", a precizat directorul executiv al Casei de Pensii Mureș.

Lasă un comentariu