Doamne, noi Îți mulțumim

Distribuie pe:

O bătrânică săracă dintr-o țară bogată, obișnuia ca zilnic, iarnă-vară, să participe la sfânta Liturghie și la sfânta Împărtășanie. Lângă cocioaba ei își aveau vila o familie înstărită, dar, necredincioasă. Membrii familiei bogate și necredincioase o vedeau zilnic pe bătrâna care mergea la Biserică. Mult timp au rămas indiferenți. Dar, într-o zi, au cugetat astfel: bătrânica asta a primit atât de puțin de la Dumnezeu și Îi mulțumește atât de mult. Noi, am primit atât de mult și Îi mulțumim atât de puțin. Și, din exemplul bătrânei sărace, acea familie și-a schimbat viața.

Acum să ne întrebăm fiecare: oare, noi mulțumim zilnic și în fiecare ceas lui Dumnezeu pentru binefacerile primite? Sau uităm de această mare poruncă? Căci și Sfântul Apostol Pavel ne poruncește, zicând: „Pentru toate mulțumiți" (I Tes. 5, 18).

Din volumul „UN AN DE POVESTE", în curs de apariție la Editura Vatra Veche, autor Pr. Gheorghe Nicolae Șincan, volum ce va fi lansat JOI, 17 MAI 2018, ORA 17, la Centrul Cultural MIHAI EMINESCU din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu