În luna martie, 47 DE INCULPAȚI, CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în cursul lunii martie 2018, în dosare de corupție pe care le-a instrumentat instituția, prin 19 hotărâri judecătorești rămase definitive, au fost condamnați 47 de inculpați.

Printre aceștia, se regăsesc două persoane din conducerea unor companii de stat, un șef de finanțe publice locale (oraș), un notar, un primar de comună, doi ofițeri de poliție, doi angajați la tribunal și două cadre didactice, pedepsele dispuse de judecători variind între 5 ani și 6 luni de închisoare și un an și 6 luni cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu