Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului legată de Șefa DNA!

Distribuie pe:

Curtea Constituțională a României a constatat ieri, că în cazul respingerii revocării șefei DNA, există conflict între puteri, prin urmare, Laura Codruța Kovesi trebuia demisă de către președintele Iohannis, după raportul întocmit de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat că plenul Curții, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea Guvernului cu privire la conflictul de competență între ministrul Justiției și președinte, determinat de refuzul șefului statului de a da curs cererii de revocare a lui Kovesi.

Dorneanu a precizat că urmează să fie comunicate procedurile ce se impun a fi urmate, iar argumentele vor fi prezentate și explicate în decizia Curții.

Înainte de anunțarea deciziei luate în speță, președintele Iohannis a afirmat că, indiferent ce va decide Curtea, va aștepta motivarea deciziei și va acționa în consecință.

Una dintre primele reacții „la cald", după anunțul făcut de Dorneanu, a venit din partea fostului judecător la CCR, Toni Greblă, potrivit căruia, date fiind prevederile constituționale și jurisprudența recentă a CCR, soluția era previzibilă, ea fiind „logică și constituțională".

Fostul magistrat a mai precizat că decizia Curții este obligatorie pentru toate instituțiile și persoanele din România.

Lasă un comentariu