TIPURI DE FEMEI DE CARE FUG BĂRBAȚII

Distribuie pe:

În general, bărbații râvnesc la o parteneră care să îi înțeleagă, să îi susțină, să îi răsplătească cu momente de tandrețe și să nu îi înșele. Însă, există anumite tipologii de femei pe care bărbații le ocolesc cu desăvârșire, considerându-le un pericol pentru supremația lor în cuplu și chiar în societate.

Mai mulți psihoterapeuți români, citați de CSID, prezintă tipurile de femei de care bărbații fug cât văd cu ochii.

Femeia puternică - Mulți bărbați adoptă o atitudine defensivă atunci când, în preajma lor, apare o femeie puternică. Aceasta este o reacție determinată de ego-ul masculin, alimentată încă din copilărie de ideea că datoria lor este să devină stâlpi ai familiei și, implicit, să aibă ultimul cuvânt de spus într-o relație sau căsnicie. Bărbații care au mai bine dezvoltat spiritul de lider nu vor ști cum să se împace cu această nouă ordine socială, unde femeia este independentă și ia decizii de una singură. Practic, în ochii lor, femeia încetează să mai corespundă reprezentării feminității și nevoii de protecție și devine un alt bărbat, mai puternic decât el.

Femeia care câștigă mai mult decât un bărbat - În ochii unui bărbat, o femeie care face bani echivalează cu o femeie puternică. Dacă într-o relație femeia aduce acasă mai mulți bani decât bărbatul, puterea îi revine ei, iar bărbatul se simte deposedat de autoritate, umilit, desconsiderat. Studiile au arătat că atunci când bărbații își pierd rolul tradițional de susținători ai familiei ei sunt afectați, atât în plan psihologic, cât și pe plan sexual.

Femeia cicălitoare - Critica și cicăleala sunt cele mai distrugătoare arme într-o relație sau căsnicie. Bărbatul criticat se simte vulnerabil, lipsit de importanță în fața partenerei și, cu timpul, va deveni incapabil să mai facă lucrurile bine. Acestea sunt, de altfel, principalele motive pentru care mulți bărbați se detașează cu ușurință de femeile care nu sunt înțelegătoare și pun presiune pe ei în momentele de criză.

Femeia vulgară - Atunci când o femeie folosește cuvinte negative sau grosolane, bărbatul o consideră vulgară. Chiar dacă acest tip de comportament este, de fapt, o reacție de protecție în fața lucrurilor negative, bărbatul percepe femeia ca fiind lipsită de eleganță, grație și rafinament.

Femeia care flirtează cu toți bărbații - Tachinările în joacă sau flirtul nevinovat cu o persoană din afara relației pot trăda o personalitate dezinvoltă și plină de încredere. Însă, mulți parteneri nu agreează ca femeile de lângă ei să se deschidă în fața altor bărbați, pe care în acel moment încep să îi considere ca fiind competitori. Bărbatul care își simte amenințată poziția, fie va încerca să o redobândească impunând partenerei anumite limite, fie va decide să se retragă din relație.

Femeia geloasă și posesivă - Pentru majoritatea bărbaților, comportamentul unei femei geloase este epuizant și distructiv. Reproșurile și discuțiile presante nu fac altceva decât să îi sperie pe partenerii care iubesc libertatea. Posesivitatea, la fel ca gelozia, nu este decât un alt instrument de control asupra partenerului, care, în cele din urmă, ajunge să se simtă speriat și încolțit. Spre deosebire de gelozie, care se declanșează în prezența unei a treia persoane, posesivitatea are la bază doar ideea că cineva din afară ar putea amenința relația.

Femeia care îl critică în fața prietenilor - Sarcasmul este varianta voalată a criticii, iar pe termen lung are efecte devastatoare pentru fiecare individ. Când sarcasmul și critica sunt adresate în public, de față cu prietenii sau alți membri ai familiei, impactul este și mai mare, întrucât sentimentul de rușine se amplifică. Un bărbat ridiculizat în public va percepe acest lucru ca o lipsă de respect.

Femeia care nu se mai îngrijește - Pe parcursul relației apar și schimbări, fie pe fondul familiarității partenerilor, fie pe fondul rutinei. Una dintre ele ține de îngrijirea personală. Bărbații sunt dezamăgiți să vadă că, după apariția sentimentului de stabilitate în cuplu, femeia de lângă ei nu mai este atât de cochetă ca înainte sau că nu mai acordă atenție siluetei.

Femeia dezinteresată în plan sexual - Sexul este o parte integrantă a unei relații împlinite. Dacă doar unul dintre parteneri începe să refuze contactul sexual, atunci îi poate cauza celuilalt un val de frustrări. Când sunt respinși în pat de către partenere, majoritatea bărbaților se simt confuzi, răniți, nedoriți, iar pe termen lung le scade stima de sine. În plus, deoarece rămân cu energia sexuală neconsumată, bărbații vor începe să aibă stări de nervozitate excesivă.

Femeia egoistă - În general, femeile considerate egoiste caută un partener răbdător care să le îndeplinească toate dorințele, indiferent de moment. Pentru aceste femei totul este guvernat de „eu" și cu greu înțeleg conceptul de „noi", de cuplu. Echilibrul într-o relație, fără să existe control, compromis sau egoism, se poate obține doar prin înțelegere, acceptare și comunicare sinceră între parteneri.

Lasă un comentariu