ÎNTÂLNIRE AȘTEPTATĂ CU DRAG

Distribuie pe:

La întâlnirea din luna iunie 2017, a foștilor angajați de la Fabrica de Conserve Tg.-Mureș care a avut loc la restaurantul „Perla", cei prezenți au rămas cu amintiri plăcute, muzică bună, meniu excepțional, poze de grup, CD-uri, DVD-uri, la care au contribuit gazda localului Adam Istvan, organizatorii și colaboratorii întâlnirii Boanca Aurel, Gereși Eva, Pop Luci, Cătinean Pavel, Imre Mozeș, Balog Lenke, Bârsan Liviu și alții.

Întâlnirea din iunie 2018, care a avut loc la același restaurant, a fost așteptată cu drag de salariații fostei Fabrici de Conserve din Tg.-Mureș, care întrețin și acum relații de prietenie și colaborare.

La Fabrica de Conserve s-a format, de-a lungul anilor, un colectiv de lucru foarte bun, mulți având o vechime neîntreruptă de peste 35 de ani. Dintre cei prezenți la întâlnire amintim Stark Pal, Imre Mozeș, Gereși Eva, Boanca Aurel, Csoloi Ana, … Silvia, Balog Lenke, Cristea Emilia și mulți alții.

Perioada cea mai importantă a fost 1969-1989 când s-au realizat numeroase investiții, contribuind în mod decisiv la creșterea producției de conserve, realizându-se peste 20.000 tone anual.

Din producția de conserve de legume și fructe, peste 95% a fost destinată pentru export, iar la conserve de carne cca. 80%.

A crescut și numărul salariaților la 320 în 1955, la 1.450 în 1989, dar în timpul sezonului de vară numărul a crescut la 1.800-2.000.

În prezent, Fabrica de Conserve din Tg.-Mureș a rămas doar o amintire pentru cei care au lucrat zeci de ani cu pasiune și dăruire la această unitate de industria alimentară.

După anul 1990, activitatea la Fabrica de Conserve a fost tot mai redusă până la falimentare, ajungând o ruină, peisaj trist și revoltător în ochii trecătorilor și, mai mult, pentru cei care au slujit cu credință în această întreprindere.

Acest lucru a fost posibil datorită schimbărilor intervenite după 1990, dar și neputinței și nepriceperii unor conducători.

Aceasta este opinia majorității foștilor colegi de la Fabrica de Conserve.

Întâlnirea din acest an a fost pe placul tuturor celor prezenți, cu muzică de excepție, meniu foarte bun, distracție totală, care va rămâne de neuitat pentru cei care au participat.

Momente importante: deschiderea programului, felicitări și mulți ani cu sănătate pentru cei prezenți. S-a păstrat apoi un moment de reculegere pentru cei plecați dintre noi.

Atât revederea de la începutul programului, cât și despărțirea, au creat momente de emoție, multe amintiri din anii petrecuți împreună la fabrică și dorința pentru o nouă întâlnire în anul 2019.

Lasă un comentariu