„Cuvântul liber" vă aparține - Termen scadent

Distribuie pe:

Moto: „Doamne, dă-mi o cruce, cât o fi de grea

Și mai dă-mi puterea ca s-o pot purta!"

Dintr-un „Comunicat de presă" aflăm că, în perioada 18 iunie- 13 iulie, se vor elibera legitimații de călătorie pensionarilor, iar costul imprimatului este de 5 lei, un cadou pentru „generația expirată"!

Uneori bunele intenții sunt împodobite cu spini, precum coroana de pe fruntea lui Iisus. Astfel nu se explică fragmentarea acordării acelor legitimații, pe vremea cea mai geroasă și, în reluare, pe caniculă, deși cu un singur efort fizic și financiar se putea încasa contravaloarea imprimatului, chiar cu 10-15 lei. Nu se cunoaște, de ce asemenea oscilații decizionale în raport cu niște „cadavre ambulante", care se ambiționează să nu moară și afectează veniturile bugetare locale. Iar supraviețuitorii își acceptă cu demnitate, resemnați, destinul mereu hotărât de alții. Atenție, stresul ucide!

Întrebare. Pentru care merite(!) „tineretul studios" beneficiază de gratuități nelimitate pe mijloacele de transport?

În autobuzele locale, bătrânii invizibili pentru „învățăcei", tolăniți confortabil în scaune, afectați de o indolență maladivă, preocupați de circulația mesajelor de pe tablete sau telefoanele mobile, sfidând persoanele proptite în bastoane, încovoiate de greutățile anilor, care se sfiesc să „deranjeze".

Din păcate, bunul-simț nu se mai transmite nici în familie, nu se învață nici la școală. Cu rare excepții! Contează doar asigurarea unor „drepturi" și pretenții variate obținute prea ușor, nejustificat!

Actuală, penetrantă, genială creație simfonică, „Destinul - moartea - bate la ușă". Preludiu pentru începutul sfârșitului. Și în Paradis se intră cu dificultate. „Va veni vremea când umbra mă va părăsi".

Cugetare, din „Jurnal 2003-2009" al sensibilei actrițe Oana Pellea: „Mi-e foarte greu să trăiesc în timpul ăsta, pe care nu eu l-am ales, cu oamenii ăștia, pe care nu eu i-am ales și în lumea asta, pe care nu eu am ales-o!". Foarte trist!

 

Lasă un comentariu